Babahinták – Eredeti ADAMO minőségben

A babahinta az egyik legjobb választás kisbabádnak. Az ADAMO márka az igazi!

Válaszd Te is az eredetit! Az Adamo  márka, a legnépszerűbb a babahinták piacán. Rengeteg pozitív visszajelzéssel rendelkezik a felhasználók által. Évtizedek óta magas minőségű és biztonságos fejlesztő hintákat készít, amelyek kényelmesek és szórakoztatóak a babák és gyermekek számára.

Babahintáink fejlesztése előtt meghatároztuk a legfontosabb értékeinket, amelyekre a mai napig kiemelten ügyelünk:

  • Megbízhatóság, szakértelem: Több évtizedes szakértelmünkre számíthatsz minden termékünk esetében, amelyek kialakításában több korafejlesztő szakember is részt vett.
  • Biztonság: Tudjuk, hogy a legfontosabb kisbabád biztonsága. Így az ADAMO babahinták a legszigorúbb ellenőrzéseken mennek keresztül!
  • Exkluzív, biztonságos és stabil anyaghasználat: Fontos szempont az anyaghasználat során a megfelelő mikroklíma megteremtése, a túlmelegedés elkerülése, és a megfelelő tartás biztosítása. Mi hiszünk abban, hogy a szépség a funkcionalitás és a minőség, kéz a kézben járhatnak!
  • Az eredeti ADAMO babahinták hozzájárulnak kisbabád biztonságos és nyugodt fejlesztéséhez. Fedezd fel az Adamo varázslatot! Babahinta kínálatunkban találsz csomagajánlatokat, természetes, nyugodt színeket és rendkívül izgalmas mintázatokat is. Találd meg a számodra megfelelő babahintát! Amennyiben pedig szakértő segítségre lenne szükséged keress minket bizalommal!

Ismerd meg a babahinták előnyeit

Az Adamo babahinta egy olyan eszköz, amely kényelmes és megnyugtató mozgást biztosít a babák számára. A babahinta azáltal, hogy finom hintázó és rugózó mozgást produkál, előnyös a baba egyensúlyi és mozgáskészségének fejlesztése szempontjából, továbbá ez az inger kihatással lehet, a későbbi írás olvasás tanulásukra is.

Az Adamo babahinta mozgása különféle agyi funkciókat stimulálhat, például a vesztibuláris idegrendszert, amely felelős az egyensúlyért és a térbeli tájékozódásért. Ennek eredményeként a babahinták hasznos eszközei lehetnek a szülőknek, hogy segítsék babáiknak a nyugodt és biztonságos környezetet megteremteni, ami jobb alvást, és  jó közérzetet eredményezhet, még a frontos, a fogzós és a pocak fájós napokon is.

Az Adamo babahinta egypontos rögzítésének köszönhetően, a mindenoldalbeli mozgást tudja produkálni, illetve a hinta kialakítása, lehetővé teszi a kisbabádnak, hogy felvegye a magzati pozíciót.  Ezek együttes hatásával, az Adamo babahinta pontosan leutánozza a magzati korban átélt ingereket, és ezáltal biztonságérzetet nyújt. Összességében az Adamo  babahinták használata pozitív hatással lehet a baba fizikai és érzelmi jólétére.

Az Adamo babahintái készen állnak, hogy segítsék kisbabád fejlődését! Tervezésük során mindent megtettük annak érdekében, hogy a lehető legjobb minőségű anyagokkal dolgozzunk, és hogy a speciális kialakításával hozzá járuljunk a Te és a kisbabád maximális kényelméhez.

Az Adamo hinták minőségében biztosan nem fogsz csalódni

Ti kérdeztétek

Először válassz egy felfüggesztési módot, mely lehet kampó (fa kampó, beton kampó, power hook) vagy állvány. Ha sikerült kiválasztanod a számodra megfelelő felfüggesztést, akkor válassz egy babahintát. A hinta doboza tartalmazni fogja a szükséges kötélzetet, rudazatot, a külső huzatot és a bele való párnát. Ha ezzel is meg vagy, akkor már csak a babád súlyát kell tudnod, hiszen a rugó kiválasztásánál mindig az aktuális súlyának megfelelő rugót kell használnod. Nagyon fontos, hogy a rugók cseréje 6 havonta kötelező, biztonsági okokból!

A hinta felszerelhető beton mennyezetbe vagy fagerendára (lásd. Kiegészítők hintakampó) Mindkét tipusú mennyezethez beszerezhető hintahorog. Jó időben a hinta kint is használható és egy faágra könnyen felszerelhető. Ebben az esetben nincs szükség külön eszközre, a kötelet egyszerűen át kell dobni a faágon és a karabinerrel rögzíteni, ami a kötél végén van elhelyezve. Gipszkarton mennyezetre a babahinta nem felszerelhető.

Az első találkozás a hintával nagyon fontos és meghatározó élménye a babának. Lehetőleg időzítsük úgy, hogy a baba ne legyen fáradt vagy éhes. Az első hintázáskor érdemes a babának megmutatni az ADAMO hintát, illetve mondjuk el neki, hogy mi fog pontosan történni. Térdeljünk le vagy guggoljunk le úgy, hogy a babahintával felsőtestünk egy magasságba kerüljön, mindezt a hintával szembe elhelyezkedve tegyük, úgy, hogy a lábkivágás velünk szemben legyen. Tartsuk a szemkontaktust a babával és óvatosan a hinta magasságához leereszkedve tegyük bele a kisbabánkat. Legyünk nyugodtak, sugározzuk, hogy jó dolog fog történni, és nevessünk vagy mosolyogjunk babánkra. Fontos, hogy elsőre sosem hintáztatunk hanem inkább ringassuk a babát. Ha szépen fokozatosan hozzászoktatjuk a hintához, később lehet majd lendületesen hintáztatni, de ez sosem az első alkalommal történjen. Érdemes a babahintát a kisded súlyának megfelelő rugóval kiegészíteni, és a ringatás közben finom fel-le mozgatással megismertetni a babát.

A babák ha megbarátkoztak a hintával, akkor szívesen alszanak el benne, hiszen a ringatás és hintáztatás illetve rugóztatás közben lassan ellazulnak és elalszanak. Ha altatni szeretnénk a babát a hintában lehetőleg álmosan és teli pocakkal tegyük a hintába. Lassan kezdjük el hintáztatni és rugóztatni egészen addig, amíg fokozatosan ellazul kisbabánk. Ezt onnan fogjuk látni, hogy a görcsösen ökölbe tartott kezek kinyújtóznak, a baba elkezd nagyokat pislogni és szépen lassan a lágy ringatózás hatására elalszik. Sokat segít a babahintában altatás a baba alvási ciklusainak megismerésében (mély alvási fázis) illetve segít elmélyíteni az egyébbként is szoros anya-gyermek kapcsolatot. Különösen ha nem csak altatásra, hanem játokos együttlétekre,(éneklés, mondókázás) is használjuk a hintát.

A hinta újszülött kortól biztonságos. Helyettesíti a bölcsőt és kombinálva van egy hintával. A dél-amerikai országokban bölcsőket használnak az inkubátorban is, ugyan is a hintáztatás a koraszülött babáknál a súlygyarapodást felgyorsítja és kiegyensúlyozottá teszi. A hasfájós babák hintázás közben megfeledkeznek a pocakjuk kellemetlen görcseiről és hamar megnyugszanak. A gyermek súlyánál fogva belesüpped a szövetanyagba, számára ez a körülölelő érzés megnyugtató. Kis koponyáját nem kemény felületen pihenteti, így nem nyomódik meg. Nagyon fontos azonban, ha aszimmetrikus tartást fedez fel a szülő (a kicsi mindig egy irányba fordítja a fejét vagy teste C alakban egy irányba hajlik) , akkor a használat előtt mindenképpen forduljon szakemberhez.

Ez kortól, érdeklődéstől, vesztibuláris érettségtől függ. Van olyan kisgyermek, aki nagyon érzékeny az egyensúlyi ingerlésre és van, aki rögtön kedveli és kéri a hintáztatást. Inkább azt mondanám, hogy többször rövidebb időt töltsön benne aktívan.(Játékkal, hintázással 10-15 perc, akár 3-4x naponta.) Ha elalszik benne a baba, akkor se ijedjünk meg, semmi baj nem történhet. Fontos viszont, hogy kúszó-mászó babáknál és ennél nagyobbaknál már a lábacskákat dugjuk ki a nekik kialakított helyen. Ne tévesszük szem elől a kicsit!

A babahintában a baba vízszintesen fekszik, így a gerincét nem terheli. Ha már önállóan felül benne, akkor pedig már érett rá, nyugodtan hagyhatjuk.

Igen, aludhat benne, de azért vigyázzunk, hogy ne csak ezt szokja meg.
Ha már kicsit nagyobb lesz, akkor igényli majd a forgolódást, a hintában ezt nem tudja megtenni. Napközben természetesen aludhat akár többször is a hintában. Éjszakára azonban ne altassuk benne, mert míg alszunk, nem tudunk úgy figyelni rá.

A lábrészt akkor érdemes kinyitni, ha már a baba nem fér el kényelmesen enélkül illetve ha a baba már képes forogni. A lábak lyukon történő kidugása egyfajta biztonsági funkciót lát el, hiszen így a nem tud hasra fordulni a hintában. Később ülő helyzetben a kicsi használni fogja a lábait az önálló hintázáshoz, rugózáshoz.

Igen. Ha gyermekünk önállóan kivitelezi a babahintában a felülést, akkor nyugodtan engedhetjük, hogy gyakorolja. Amint elfárad hátra fog tudni dőlni, így ez nem egy erőltetett pozíció szemben a földön kipárnázott, ültetett gyermekekkel.

Erről a kérdésről oldalakat lehetne írni. Több neves szakirodalom szól a hintáztatás pozitív hatásairól. Fontos kiemelni, hogy egy gyermek egyensúlyszerve ( a fülben) közvetlen kapcsolatban van idegrendszerével és annak érése a hintázás által is befolyásolható. A. J. Ayres évekig kutatta a szenzoros integráció területeit, melynek egyik része ez a rendszer. Terápiát és épített erre, mellyel kezelhetők a viselkedés, mozgás és tanulási problémák.

A gyermek egyensúlya akkor fejlődik, hogy ha kibillen a középvonalból, majd visszatalál. A kicsi az egyensúlykeresés közben bizonyos izmait megfeszíti és ugyanekkor meghatározott izmokat el kell lazítania. Ezeknek a kis izmocskáknak a koordinált mozgása szükséges a gyermek mozgásának összehangolásához. Ezek a korai ingerek nagyban befolyásolják gyermekünk későbbi harmonikus mozgás – beszéd- és képességfejlődését.

Speciális célokkal is állítanak össze programot a FejlesztőHáz szakemberei (ilyen például a beszédindító mozgásterápia). Nagyon fontos ilyen esetekben szenzomotoros fejlesztő szakember tanácsát kikérni.

Terápiás szempontból minden irányú hintáztatást javasolnék a vesztibuláris rendszer ingerlése miatt! (fel-le, jobbra-balra, előre-hátra, körbe) De a gondolat jó, hiszen a baba jobbra-balra hintáztatásnál enyhén kibillen a középvonalból. Hatékonyabb megoldás a fordulás megindítására a plédre fektetés ágyon. Ebből a kiinduló helyzetből pedig a kicsi egyik oldalán megemelni a plédet, hogy átgördüljön a hasára, majd tovább emeljük a plédet és visszagördül a hátára. Ha ketten tudunk tornázni a babával, akkor ugyanezt a plédes feladatot plédben való jobbra-balra hintáztatással lehet még tovább segíteni.

Igen. A babahinta könnyen felszerelhető egy hintahoroggal a lakás bármely pontjára. A hintahorog több helyre is felszerelhető és mivel a hintát egyszerűen le tudjuk akasztani, így vihetjük magunkkal ha másik helyiségben tartózkodunk huzamosan. az állvány Súlykorlát határa: 10kg (ezt követően a gyermek játékterét érdemes megnövelni a kacagtató élmény eléréséhez és a korlátlan fejlődés érdekében).

A hinta 0-3 éves korig vagy 15 kg-ig használható. Ez a két kritérium nagyjából egyszerre teljesül. Az újszülött babák súlya nagyon gyorsan gyarapszik, de idővel lelassul és egy-két kivételtől eltekintve 3 éves korukra érik el a 15 kg-ot. Így ha nem ált módunkban hamarabb beszerezni a hintát még nem késő, sokáig fogja tudni használni.

A rudazat állása folyamatos vitát szül az anyukák és az apukák körében.

Kezdetben (csecsemőkorban) érdemes a rövidebb rudazatot alulra helyezni, hogy a hintából könnyebben kilásson a gyermek és így könnyebben tudja követni édesanyját a szemével.

A későbbiek folyamán, amikor már a baba felül, akkor válik igazán fontossá, hogy a rövidebb vagy a hosszabb rudazat van- felül! A balesetveszély elkerülése érdekében, a rövidebb rudazatnak a gyermek vállmagasságában kell elhelyezkednie.

Ezt minden gyermeknél egyénileg kell eldönteni, hogy szükség van-e arra, hogy magasabb legyen a hinta eleje vagy sem. (A gyermek felsőtestének mérete megkívánja-e ezt a magasságot!? Általában nem!)

Az állítható kötélzet az egyik legfontosabb biztonsági eleme az ilyen típusú babahintáknak!

Jelentősége akkor kezdődik, amikor a baba felül. Ekkor a babahinta magasságát úgy kell beállítani a kötélzeten elhelyezett magasság állítását szolgáló karabiner segítségével, hogy a baba lába ne érintkezzen a talajjal (ezt valószínűleg a gyermek fejlődéséhez és a hinta igazodásához mérten akár napi rendszerességgel is állítani kell). Ha megfelelően állítottuk be a hintát, akkor a gyermek súlypontja a hinta elejébe helyeződik, így az elől levő rudazat a baba vállmagasságába igazodik (így a súlypont illetve a magasság együtteseként sem kimászni sem kifordulni nem tud a gyermek). Ez a magasság arra készteti, hogy a fenekével lenyomja a hintát és rugózzon!

A hintát nem javasolt teljesen leengedni, a baba ne álljon teljesen a talpán a hintában.

Sajnos tudomásunk van arról, hogy számos cég oldalán és aukciós felületeken értékesítenek olyan termékeket, amelyek igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy az eredeti Adamo hintával mindenben megegyeznek. Ezen termékek nagy része nem rendelkezik állítható kötélzettel!

Kérjük legyenek nagyon körültekintőek!

Az Adamo cég mindig az anyukák visszajelzései alapján fejleszti hintáit. A legtöbb visszajelzést azzal kapcsolatban kaptuk, hogy a baba növekedésével nehezebbé válik a baba ki és behelyezése a hintában. Kereszt rudas hintáinkkal ez könnyebben és gyorsabban kivitelezhető így ezt a verziót ajánljuk.

Minden esetben bizonyosodj meg róla, hogy eredeti Adamo termékről van szó! Amennyiben korábbi konstrukció (keresztrúd nélküli, csomózott keresztrudas) és a kötélzetet szétbontva kaptad meg, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a továbbiak miatt az info@adamo.hu e-mail címen. Ha rugót is kaptál/vásároltál hozzá, ezt minden esetben cserélni szükséges! Mivel a rugó cseréje biztonsági okokból 6 havonta kötelező, így használt rugó esetében fenn áll a veszély, hogy a rugó ennél több ideig volt használatban, illetve a súly besorolása (0-10 kg;10-15 kg) is bizonytalan. Amennyiben nem áll rendelkezésedre használati útmutató, keress bennünket, hogy biztosan megfelelő módon vegyétek használatba.