Milyen hintát használj?

 • Ami nulla éves kortól használható
 • Ami a legjobb anyagokból készült
 • Aminek gyártója szakértelméről és minőségéről híres
 • Aminek több évre visszamenő tesztelések vannak a háta mögött
 • Aminek biztonságos a rugója, kötélzete

Az Adamo olyan márka, amely a legnépszerűbb a babahinták piacán. Rengeteg pozitív visszajelzéssel rendelkezik a felhasználók által. Az Adamo, már évtizedek óta magas minőségű és biztonságos fejlesztő hintákat készít, amelyek kényelmesek és szórakoztatóak a babák és gyermekek számára.

De miért jó pont az Adamo hinta a babák, kisgyermekek számára?

1. Szakértelem, tapasztalat és megbízhatóság:

Az Adamo márka, babák és gyermekek számára készít már több évtizede, kényelmes és biztonságos fejlesztőhintákat, amelyek kialakításában és fejlesztésében több konduktor, védőnő és gyermekkorház is részt vett.

2. Biztonság és kényelem:  

Az Adamo babahinta biztonságos és ergonomikus kialakításának köszönhetően a kisbabák számára kényelmes és stabil pihenőhelyet biztosít. 5 pontos biztonsági övvel rendelkezik, amely 3 pontossá alakítható, a baba korának megfelelően.

3. Kimagasló, és exkluzív anyaghasználat:

Az Adamo babahinta biztonságos és stabil, speciális textilekből készült, amelyek mérettartóak. Fontos szempont az anyaghasználat során a megfelelő mikroklíma megteremtése, a túlmelegedés elkerülése érdekében és a megfelelő tartás biztosítása.

4. Korafejlesztő hatás:

Az eredeti Adamo hinta kialakítása, speciális anyagösszetétele, és a megfelelően kalibrált alkatrészei hatására, rendkívüli fejlesztő hatással bír a babák számára.

5. Természetes ringató mozgás:

Az Adamo babahinta rugózása rendkívül finom és érzékeny, így a baba mozgására, sírására azonnal aktiválódik. A hinta finom mozgása hasonló ahhoz, amit a babák az anyaméhben tapasztalnak, így segíti a baba nyugodt és kiegyensúlyozott állapotban tartását.

6. Az Adamo babahinta hordozható és könnyen használható:

A babahinta kis mérete miatt hordozható és könnyen használható bárhol, akár otthon, akár utazás közben. A hinta összecsukható és könnyen tárolható, így nem foglal sok helyet.

7. Környezetbarát:

Az Adamo babahinta fenntartható módon, környezetbarát anyagokból készül! Az Adamo babahinta kényelmes, biztonságos és természetes megoldást kínál a baba ringatására, ami segíthet a baba nyugodt, kiegyensúlyozott pihenésében. Ráadásul a hinta hordozható, könnyen használható és környezetbarát.

Játszva fejleszt!

Minden termékünket a piacra kerülés előtt évekig teszteljük és tökéletesítjük. Cégünk mottója a „legjobbat” ezért is tölt el minket büszkeséggel, hogy hintánkat a gyermekekre tett pozitív hatásai miatt ma már több mozgásfejlesztő, konduktor és fejlesztőközpont is jó szívvel ajánlja. Nem csak a mozgásterápiában vagyunk jelen, hanem a koraszülöttek súlynövekedésében is hintánk segítségével óriási sikereket érnek el a Heim Pál Gyermekkorházban.

A hinta és a hintáztatás jó hatásait már a régi korokból ismerjük. Nagymamáink felismerték azt, hogy a hintáztatás nyugtat, ellazít és segít a gyermeknek az elalvásban. Ma több neves szakirodalom szól a hintáztatás pozitív hatásairól. Fontos kiemelni, hogy egy gyermek egyensúlyszerve ( a fülben) közvetlen kapcsolatban van idegrendszerével és annak érése a hintázás által is befolyásolható. A. J. Ayres évekig kutatta a szenzoros integráció területeit, melynek egyik része ez a rendszer. Terápiát is épített erre, mellyel kezelhetők a viselkedés, mozgás és tanulási problémák.

A gyermek egyensúlya akkor fejlődik, hogy ha kibillen a középvonalból, majd visszatalál. A kicsi az egyensúlykeresés közben bizonyos izmait megfeszíti és ugyanekkor meghatározott izmokat el kell lazítania. Ezeknek a kis izmocskáknak a koordinált mozgása szükséges a gyermek mozgásának összehangolásához. Ezek a korai ingerek nagyban befolyásolják gyermekünk későbbi harmonikus mozgás – beszéd- és képességfejlődését.

Az ADAMO már 19 éve bizonyít. Nem csak a mozgásfejlesztésben segít, de átsegít a kritikus időszakokon, mint a fogzás és a pocakfájás.

Az ADAMO babahinta a legjobb választás. Válaszd Te is az EREDETIT!

Amikor 2005-ben elindítottuk vállalkozásunkat, soha nem gondoltuk volna, hogy az általunk megálmodott és gyermekünkről elnevezett hintánk világszerte elismert márkává válik.


Miután kisfiunk, Ádám megszületett, mi is megtapasztaltuk a babakor kritikus pontjait, mint a véget nem érő éjszakázások, a hasfájás, fogzás, frontok illetve a védőoltások utáni nyugtalan állapotok. Elkötelezetten kerestük a babák altatásának, és kiegyensúlyozottságának titkát. Kerestük a miérteket, a megoldásokat ésszerűen, és tudományosan is.

Hosszas kutatásaink és tapasztalataink eredményeként egy olyan babatermék született, amely innováció a kisgyermekes szülők mindennapi problémáinak megoldására és a családok életének egyszerűsítésére.

Kezdetben az Adamo hinta egy teljesen ismeretlen terméknek indult, mind kinézetét, mind használatát illetően, de mára szülők milliói támaszkodnak hintáink „varázslatára”, legyen szó altatásról, fejlesztésről vagy gyermekszórakoztatásról.

Elkötelezettek vagyunk természetünk megóvása iránt, ezért próbáljuk megteremteni az egyensúlyt a kor elvárásai, az előírások és a természet védelme között. Fontosnak tartjuk, hogy olyan minőségi és biztonságos termékeket készítsünk, amelyek alkalmasak arra, hogy generációról generációra vándorolhassanak minőségi romlás nélkül.

Termékeink sikeréhez nagyban hozzájárul az utánozhatatlan minőségük és trendi, minden igényt kielégítő megjelenésük. Ez nem csak a kiváló alapanyagoknak, hanem dolgozóink kimagasló szakértelmének és elhivatottságának is köszönhető.

Megható elismerés számunkra a magyar édesanyák és családok támogatása és megbecsülése cégünk iránt, hiszen rendszeresen kapunk levelet édesanyáktól és nagymamáktól, hogy köszönetet mondjanak az Adamo hinta megalkotásáért. Ez a legnagyobb ajándék számunkra!

Köszöntünk oldalunkon, reméljük, hogy Téged is hamarosan az Adamo családban üdvözölhetünk!

Szeretettel,
Ádám és Csilla

A budapesti Heim Pál Gyermekkórházban gyógytornászként különböző idegrendszeri, mozgásszervi betegségben szenvedő gyermekeket kezelünk. Terápiájuk során célunk, hogy az egészséges gyermek mozgásfejlődését kövessük, testük normál funkcióit kialakítsuk, visszaállítsuk. Mindezt fontos, hogy a lehető legjátékosabb formában tegyük.

Lehetőség nyílt kórházunk számára kipróbálni az Adamo-hintát. Kialakításából adódóan ülve, fekve egyaránt elhelyezhetjük benne a gyermeket. Egypontos felfüggesztése révén bármilyen irányba lökhetjük, illetve forgathatjuk. Az állítható kötélhosszal a kisgyermek lába a talajt is érheti, ezáltal késztetve azt aktivitásra.

Néhány példán keresztül bemutatnánk, hogy a mozgásterápia során kiegészítő kezelésként hogyan alkalmazható az Adamo-hinta:

Tartósan, több hónapra ágynyugalomra kényszerült csecsemők, kisgyermekek (pl. idegrendszeri sérülések, súlyos balesetek, intenzív ellátást igénylő állapotok után) önálló ülésre betegségük miatt gyakran nem képesek. Ugyanakkor az idegrendszer működéséhez szükséges vesztibuláris (egyensúlyi) ingerek fekvő helyzetben biztonságosan adagolhatóak.

A központi idegrendszer sérülése (születés közbeni hipoxia, baleset) miatt kialakulhat az izomtónus szabályozásának zavara. Ennek következtében a hátizmok, nyakizmok feszesebbek (ún. extenziós tónusfokozódás alakulhat ki), a gerinc hátrafelé hajlik. A hinta puha ülőrészébe befektetjük a gyermeket, hasához felhúzott lábakkal. A lassú hintáztatás közben ellazulnak a túlfeszült izmok, a gerinc megfelelő irányba hajlik. A láb veleszületett deformitásai (pl. dongaláb) esetén, vagy alsó végtagi műtétek után – amikor a kisgyermek a lábát nem megfelelő helyzetben terheli, vagy még nem terhelheti teljesen – szintén jól jöhet ez a segédeszköz. A hintát úgy állítjuk be, hogy a gyermek két lába leérjen a talajra. A gyógytornász vagy a szülő által a megfelelő helyzetbe állított lábain támaszkodva lökheti el magát a kis beteg. Ezáltal kontrollált izomaktivitást hozunk létre az alsó végtagban, számára pedig egy szórakoztató mozdulat a hinta lökése.

E néhány kiragadott példán kívül számtalan lehetőség nyílik még a hinta alkalmazására. Szórakozást nyújt egészséges és sérült, beteg gyermeknek, de egyben kiegészítő terápiás eszközként is működik. Minden szülőt biztatok a kreatív játékra, vagy orvos, gyógytornász segítségével terápiás felhasználására.


Speciális célokkal is használjuk a FejlesztőHázakban az Adamo hintát. Mamás mozgásfejlesztő csoportjainkban egészen baba kortól vizsgáljuk a gyermekek idegrendszeri érését és megtanítjuk a szülőknek, hogy saját gyermekük fejlesztéséhez individuálisan mire van szükség, milyen gyorsan, hányszor hintáztassa a kicsit a család.

Terápiás programot is összeállítanak a FejlesztőHáz szakemberei különböző problémával, fejlődési elmaradással érkező gyermekek számára (ilyen például a beszédindító mozgásterápia). Nagyon fontos ilyen esetekben azonban a szenzomotoros fejlesztő szakember tanácsát kikérni! A tervezett szenzomotoros tréning otthoni használata során is alkalmazható az Adamo hinta mivel a legtöbb édesanya napközben egyedül van gyermekével, így nem tudja a plédben hintáztatós feladatokat másképp kivitelezni.

Amennyiben hintát választanak kisbabájuknak, akkor tehát a fent leírtak alapján válasszanak! Ne feledjék, hogy a hinta gyermekük fejlődésének nagyon jót tesz, de okosan szabad csak használni, figyelve a gyermek igényeire, motivációjára, mozgásfejlődésének ütemére és a hintában töltött idő hosszára. Az Újbudai FejlesztőHáz Gyermekfejlesztő Központ vezetőjeként és 3 gyermek édesanyjaként is szívből ajánlom ezt az igényesen kialakított hintát!


Hintázás közben az érzések teljes skáláját tapasztaljuk meg, az oda-vissza mozgásunk megnyugtató ritmusától a térben és időben történő gyors utazás izgalmáig. Ezek az élmények a születés előtti, anyaméhben történő, korlátlan mozgást, a biztonság és szeretet érzését elevenítik fel.

A hintázás az emberiség fejlődésének szerves részét képezi. Gondoljunk csak ember evolúciójára és őseinkre, a csimpánzokra, akik évmilliókat töltöttek azzal, hogy szabadon himbálóztak a fák lombkoronáján. Ez idő alatt a hintázás serkentette a mozgáskoordinációért felelős kisagyukat, fejlesztette az egyensúlyukat, a gondolkodást és a nyelvi képességeiket, valamint javította az érzelmi szabályozás kialakítását.

Ma már tudományosan alátámasztott, hogy a hintázás fejleszti testünk érzékelő, azaz szenzoros rendszerét, nevezetesen a vesztibuláris és proprioceptív rendszerünket. A vesztibuláris stimuláció akkor következik be, amikor térben és időben mozdulunk. Ekkor a belső fülben lévő három félkör alakú ívjárat vízszintes, függőleges és átlós síkban reagál a mozgásra, gyorsulásra, ami közvetlenül ingerli az egyensúlyérzékelésünket. A proprioceptív rendszer az izmainkból és ízületeinkből nyer információkat, miközben testünk mozog a térben, melyet ugyancsak fejleszt a vesztibuláris rendszer hintázással történő stimulálása. Ezeket az információkat a központi idegrendszerünk dolgozza fel, és arra késztet bennünket, hogy reagáljunk az ingerekre.

A méhen belül a magzat minden irányban szabadon mozoghat, lebeg a magzatvízben. Születés után a gyermek szembesül a gravitációval, végtagjai „érzetre” elnehezednek, ráadásul az idegrendszerük is éretlen még az összeszedett mozgások végzéséhez. Egy rohamos fejlődési folyamat indul, melynek nyilvánvaló mozzanatai, hogy a baba elkezdi fordítani a fejét a hang és fény irányába, a szemével követ, majd végtagjait megszelídítve először esetlenül nyúl a tárgyakért, majd egyre nagyobb precizitással éri el a célját. Az érzékszervek (szem, fül, tapintás) által begyűjtött információk összerendezése, illetve a környezet kinesztetikus érzékelése (propriocepció) segíti a gyermeket a normál fejlődésben.

A hintáztatás jótékony hatásait összefoglalva:

 • az előre-hátra, le-fel mozgással fejleszti az agykérget,
 • az agy egyensúlyozásért felelős központját kíméletesen ingerli,
 • segít a test helyzetének tudatos érzékelésében,
 • a közeledő-távolodó, mozgó környezet elősegíti az érzékszervi információk begyűjtését és feldolgozását,
 • az érzékszervi integráció alapot ad a bonyolultabb tanuláshoz és viselkedéshez,
 • segít javítani a motoros képességeket, fejleszteni a nagymozgásokat és a finommozgásokat is,
 • ellazulnak az izmok és relaxálódik, megnyugszik a gyermek, ennek megfelelően alvásproblémák esetén is megoldást nyúlthat.

A koraszülött babáknál kezdetben kevésbé fejlett a szenzoros érzékelés, különösen a tapintási és vesztibuláris területeken. Több vizsgálat foglalkozott a koraszülöttek multiszenzoros, illetve vesztibuláris-proprioceptív stimulációjának hatásaival, és eredményeik egyértelműen alátámasztják, hogy a stimuláció a koraszülött babáknál mind a fejlődésükre, mind pedig az alvási mintázatukra jótékonyanyan hatott. Így tehát már koraszülött babáknál hasznos lehet az időben elkezdett, óvatos hintáztatás, mely részleteiről érdemes gyógytornásszal vagy gyermekorvossal konzultálni.

A hintáztatás tehát egy ősidők óta ismert fejlesztő eszköz, ami minden korosztály számára elérhető, akár kültéren vagy a lakásban is. Születéstől van lehetőség a kíméletes, biztonságos hintáztatásra, ún. fekvő babahinta formájában, ami nem terheli a gerincet és nem deformálja a fejet, még több órás háton fekvés esetén sem. Bizonyos fekvő hinták megfelelő felfüggesztéssel minden irányú mozgásra képesek, ami további előnyt jelent az idegrendszer fejlesztésében, nagyobb gyermekek pedig már az ülő hintákban tapasztalhatják meg a minden irányú száguldás önfeled élményét.

Akár egészséges, akár fejlesztésre szoruló, vagy idegrendszeri betegségben szenvedő gyermekek számára pozitív előnyöket rejt a hintáztatás. Hintázni tehát egy szórakoztató, határtalan lehetőség, mellyel játszva támogatjuk gyermekünk egészséges fejlődését.

Nézz szét alaposan az oldalunkon és válaszd ki a számodra legmegfelelőbb termékünket. Kérlek mindig olvasd el alaposan a termék leírásokat, mert azokban esetleg hasznos információt fogsz találni azzal kapcsolatosan hogy mi a minimális szükséglet a hintáink használatba vételéhez! Miután a kosaradban minden megtalálható ami szükséges, válaszd ki a stámodra legmegfelelőbb fizetési módot, illetve tájékozódj az egyes szállítási információk-ról.

Először válassz egy felfüggesztési módot, mely lehet kampó (fa kampó, beton kampó, power hook) vagy állvány. Ha sikerült kiválasztanod a számodra megfelelő felfüggesztést, akkor válassz egy babahintát. A hinta doboza tartalmazni fogja a szükséges kötélzetet, rudazatot, a külső huzatot és a bele való párnát. Ha ezzel is meg vagy, akkor már csak a babád súlyát kell tudnod, hiszen a rugó kiválasztásánál mindig az aktuális súlyának megfelelő rugót kell használnod. Nagyon fontos, hogy a rugók cseréje 6 havonta kötelező, biztonsági okokból!

A hinta felszerelhető beton mennyezetbe vagy fagerendára (lásd. Kiegészítők hintakampó) Mindkét tipusú mennyezethez beszerezhető hintahorog. Jó időben a hinta kint is használható és egy faágra könnyen felszerelhető. Ebben az esetben nincs szükség külön eszközre, a kötelet egyszerűen át kell dobni a faágon és a karabinerrel rögzíteni, ami a kötél végén van elhelyezve. Gipszkarton mennyezetre a babahinta nem felszerelhető.

Az első találkozás a hintával nagyon fontos és meghatározó élménye a babának. Lehetőleg időzítsük úgy, hogy a baba ne legyen fáradt vagy éhes. Az első hintázáskor érdemes a babának megmutatni az ADAMO hintát, illetve mondjuk el neki, hogy mi fog pontosan történni. Térdeljünk le vagy guggoljunk le úgy, hogy a babahintával felsőtestünk egy magasságba kerüljön, mindezt a hintával szembe elhelyezkedve tegyük, úgy, hogy a lábkivágás velünk szemben legyen. Tartsuk a szemkontaktust a babával és óvatosan a hinta magasságához leereszkedve tegyük bele a kisbabánkat. Legyünk nyugodtak, sugározzuk, hogy jó dolog fog történni, és nevessünk vagy mosolyogjunk babánkra. Fontos, hogy elsőre sosem hintáztatunk hanem inkább ringassuk a babát. Ha szépen fokozatosan hozzászoktatjuk a hintához, később lehet majd lendületesen hintáztatni, de ez sosem az első alkalommal történjen. Érdemes a babahintát a kisded súlyának megfelelő rugóval kiegészíteni, és a ringatás közben finom fel-le mozgatással megismertetni a babát.

A babák ha megbarátkoztak a hintával, akkor szívesen alszanak el benne, hiszen a ringatás és hintáztatás illetve rugóztatás közben lassan ellazulnak és elalszanak. Ha altatni szeretnénk a babát a hintában lehetőleg álmosan és teli pocakkal tegyük a hintába. Lassan kezdjük el hintáztatni és rugóztatni egészen addig, amíg fokozatosan ellazul kisbabánk. Ezt onnan fogjuk látni, hogy a görcsösen ökölbe tartott kezek kinyújtóznak, a baba elkezd nagyokat pislogni és szépen lassan a lágy ringatózás hatására elalszik. Sokat segít a babahintában altatás a baba alvási ciklusainak megismerésében (mély alvási fázis) illetve segít elmélyíteni az egyébbként is szoros anya-gyermek kapcsolatot. Különösen ha nem csak altatásra, hanem játokos együttlétekre,(éneklés, mondókázás) is használjuk a hintát.

A hinta újszülött kortól biztonságos. Helyettesíti a bölcsőt és kombinálva van egy hintával. A dél-amerikai országokban bölcsőket használnak az inkubátorban is, ugyan is a hintáztatás a koraszülött babáknál a súlygyarapodást felgyorsítja és kiegyensúlyozottá teszi. A hasfájós babák hintázás közben megfeledkeznek a pocakjuk kellemetlen görcseiről és hamar megnyugszanak. A gyermek súlyánál fogva belesüpped a szövetanyagba, számára ez a körülölelő érzés megnyugtató. Kis koponyáját nem kemény felületen pihenteti, így nem nyomódik meg. Nagyon fontos azonban, ha aszimmetrikus tartást fedez fel a szülő (a kicsi mindig egy irányba fordítja a fejét vagy teste C alakban egy irányba hajlik) , akkor a használat előtt mindenképpen forduljon szakemberhez.

Ez kortól, érdeklődéstől, vesztibuláris érettségtől függ. Van olyan kisgyermek, aki nagyon érzékeny az egyensúlyi ingerlésre és van, aki rögtön kedveli és kéri a hintáztatást. Inkább azt mondanám, hogy többször rövidebb időt töltsön benne aktívan.(Játékkal, hintázással 10-15 perc, akár 3-4x naponta.) Ha elalszik benne a baba, akkor se ijedjünk meg, semmi baj nem történhet. Fontos viszont, hogy kúszó-mászó babáknál és ennél nagyobbaknál már a lábacskákat dugjuk ki a nekik kialakított helyen. Ne tévesszük szem elől a kicsit!

A babahintában a baba vízszintesen fekszik, így a gerincét nem terheli. Ha már önállóan felül benne, akkor pedig már érett rá, nyugodtan hagyhatjuk.

Igen, aludhat benne, de azért vigyázzunk, hogy ne csak ezt szokja meg.
Ha már kicsit nagyobb lesz, akkor igényli majd a forgolódást, a hintában ezt nem tudja megtenni. Napközben természetesen aludhat akár többször is a hintában. Éjszakára azonban ne altassuk benne, mert míg alszunk, nem tudunk úgy figyelni rá.

A lábrészt akkor érdemes kinyitni, ha már a baba nem fér el kényelmesen enélkül illetve ha a baba már képes forogni. A lábak lyukon történő kidugása egyfajta biztonsági funkciót lát el, hiszen így a nem tud hasra fordulni a hintában. Később ülő helyzetben a kicsi használni fogja a lábait az önálló hintázáshoz, rugózáshoz.

Igen. Ha gyermekünk önállóan kivitelezi a babahintában a felülést, akkor nyugodtan engedhetjük, hogy gyakorolja. Amint elfárad hátra fog tudni dőlni, így ez nem egy erőltetett pozíció szemben a földön kipárnázott, ültetett gyermekekkel.

Erről a kérdésről oldalakat lehetne írni. Több neves szakirodalom szól a hintáztatás pozitív hatásairól. Fontos kiemelni, hogy egy gyermek egyensúlyszerve ( a fülben) közvetlen kapcsolatban van idegrendszerével és annak érése a hintázás által is befolyásolható. A. J. Ayres évekig kutatta a szenzoros integráció területeit, melynek egyik része ez a rendszer. Terápiát és épített erre, mellyel kezelhetők a viselkedés, mozgás és tanulási problémák.

A gyermek egyensúlya akkor fejlődik, hogy ha kibillen a középvonalból, majd visszatalál. A kicsi az egyensúlykeresés közben bizonyos izmait megfeszíti és ugyanekkor meghatározott izmokat el kell lazítania. Ezeknek a kis izmocskáknak a koordinált mozgása szükséges a gyermek mozgásának összehangolásához. Ezek a korai ingerek nagyban befolyásolják gyermekünk későbbi harmonikus mozgás – beszéd- és képességfejlődését.

Speciális célokkal is állítanak össze programot a FejlesztőHáz szakemberei (ilyen például a beszédindító mozgásterápia). Nagyon fontos ilyen esetekben szenzomotoros fejlesztő szakember tanácsát kikérni.

Terápiás szempontból minden irányú hintáztatást javasolnék a vesztibuláris rendszer ingerlése miatt! (fel-le, jobbra-balra, előre-hátra, körbe) De a gondolat jó, hiszen a baba jobbra-balra hintáztatásnál enyhén kibillen a középvonalból. Hatékonyabb megoldás a fordulás megindítására a plédre fektetés ágyon. Ebből a kiinduló helyzetből pedig a kicsi egyik oldalán megemelni a plédet, hogy átgördüljön a hasára, majd tovább emeljük a plédet és visszagördül a hátára. Ha ketten tudunk tornázni a babával, akkor ugyanezt a plédes feladatot plédben való jobbra-balra hintáztatással lehet még tovább segíteni.

Igen. A babahinta könnyen felszerelhető egy hintahoroggal a lakás bármely pontjára. A hintahorog több helyre is felszerelhető és mivel a hintát egyszerűen le tudjuk akasztani, így vihetjük magunkkal ha másik helyiségben tartózkodunk huzamosan. az állvány Súlykorlát határa: 10kg (ezt követően a gyermek játékterét érdemes megnövelni a kacagtató élmény eléréséhez és a korlátlan fejlődés érdekében).

A hinta 0-3 éves korig vagy 15 kg-ig használható. Ez a két kritérium nagyjából egyszerre teljesül. Az újszülött babák súlya nagyon gyorsan gyarapszik, de idővel lelassul és egy-két kivételtől eltekintve 3 éves korukra érik el a 15 kg-ot. Így ha nem ált módunkban hamarabb beszerezni a hintát még nem késő, sokáig fogja tudni használni.

A rudazat állása folyamatos vitát szül az anyukák és az apukák körében.

Kezdetben (csecsemőkorban) érdemes a rövidebb rudazatot alulra helyezni, hogy a hintából könnyebben kilásson a gyermek és így könnyebben tudja követni édesanyját a szemével.

A későbbiek folyamán, amikor már a baba felül, akkor válik igazán fontossá, hogy a rövidebb vagy a hosszabb rudazat van- felül! A balesetveszély elkerülése érdekében, a rövidebb rudazatnak a gyermek vállmagasságában kell elhelyezkednie.

Ezt minden gyermeknél egyénileg kell eldönteni, hogy szükség van-e arra, hogy magasabb legyen a hinta eleje vagy sem. (A gyermek felsőtestének mérete megkívánja-e ezt a magasságot!? Általában nem!)

Az állítható kötélzet az egyik legfontosabb biztonsági eleme az ilyen típusú babahintáknak!

Jelentősége akkor kezdődik, amikor a baba felül. Ekkor a babahinta magasságát úgy kell beállítani a kötélzeten elhelyezett magasság állítását szolgáló karabiner segítségével, hogy a baba lába ne érintkezzen a talajjal (ezt valószínűleg a gyermek fejlődéséhez és a hinta igazodásához mérten akár napi rendszerességgel is állítani kell). Ha megfelelően állítottuk be a hintát, akkor a gyermek súlypontja a hinta elejébe helyeződik, így az elől levő rudazat a baba vállmagasságába igazodik (így a súlypont illetve a magasság együtteseként sem kimászni sem kifordulni nem tud a gyermek). Ez a magasság arra készteti, hogy a fenekével lenyomja a hintát és rugózzon!

A hintát nem javasolt teljesen leengedni, a baba ne álljon teljesen a talpán a hintában.

Sajnos tudomásunk van arról, hogy számos cég oldalán és aukciós felületeken értékesítenek olyan termékeket, amelyek igyekeznek azt a látszatot kelteni, hogy az eredeti Adamo hintával mindenben megegyeznek. Ezen termékek nagy része nem rendelkezik állítható kötélzettel!

Kérjük legyenek nagyon körültekintőek!

Az Adamo cég mindig az anyukák visszajelzései alapján fejleszti hintáit. A legtöbb visszajelzést azzal kapcsolatban kaptuk, hogy a baba növekedésével nehezebbé válik a baba ki és behelyezése a hintában. Kereszt rudas hintáinkkal ez könnyebben és gyorsabban kivitelezhető így ezt a verziót ajánljuk.

Minden esetben bizonyosodj meg róla, hogy eredeti Adamo termékről van szó! Amennyiben korábbi konstrukció (keresztrúd nélküli, csomózott keresztrudas) és a kötélzetet szétbontva kaptad meg, kérlek, vedd fel velünk a kapcsolatot a továbbiak miatt az info@adamo.hu e-mail címen. Ha rugót is kaptál/vásároltál hozzá, ezt minden esetben cserélni szükséges! Mivel a rugó cseréje biztonsági okokból 6 havonta kötelező, így használt rugó esetében fenn áll a veszély, hogy a rugó ennél több ideig volt használatban, illetve a súly besorolása (0-10 kg;10-15 kg) is bizonytalan. Amennyiben nem áll rendelkezésedre használati útmutató, keress bennünket, hogy biztosan megfelelő módon vegyétek használatba.

JÁTÉKRA FEL! DIY HÚSVÉTRA

Csak néhány nap és itt a Húsvét! A legtöbben otthon vagyunk, így lehet, hogy csendesebb és meghittebb lesz az ünnep, mint eddig valaha, de a készülődés…

DR. HOMICSKÓ KRISZTINA – AZ ADAMO HINTA POZITÍV HATÁSAI

Dr. Homicskó Krisztinát kérdeztük miben és hogyan segített neki és babáinak az Adamo hinta.

ANYÁK NAPJA – GYERMEKEINK GONDOLATAI

Kezdek rájönni, hogy miért vagyok egész nap Anyával. Nélkülem rettenetesen unatkozna, ahogy látom, ha én nem mutatok neki trükköket, csak ül és néz maga…

SALLAI EDINA – INTERJÚ

Egy gyönyörű három gyerekes édesanya nyit ajtót, karján egy kis tündérrel, aki most lesz két éves. Sallai Edina 2016 nyarán látta meg először az ADAMO…

MIRŐL SZÓL A GYEREKNAP VALÓJÁBAN

Nekünk a gyereknapról általában a vattacukor, a körhinta, a túlárazott célbadobó- ahol nagyjából lehetetlen bármit is nyerni- vagy a zenés kisvasút jut…

APÁK NAPJA

Apa, Téged ünneplünk ma.

SOK JÓ TANÁCS

Amikor az ember rájön, hogy kisbabája lesz, még a legfelkészültebbeket is elkezdik folyamatosan meglepetések érni.

BETHESDA GYERMEKKÓRHÁZ

Ha van a világon valami, amivel nagyjából mindenki egyetért, az ez: semmi nem annyira fontos, mint a gyerekeink egészsége, épsége, testi, lelki jóléte. A…

AZ ELSŐ HINTÁZÁS

A baba első találkozása a hintával meghatározó élmény, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan és a megfelelő időpontban tegyük azt.

VOLT EGYSZER A NYÁR

Ezt persze el lehet mondani nagyjából bármelyik évszakról, mindegyiknek megvan a maga bája és mindegyikben van valami, amit a többiben nem találunk meg-de…

MESÉLJ

„Ha intelligens gyereket szeretnél, mesélj neki tündérmeséket. Ha még intelligensebbet szeretnél, mesélj neki még többet.”

ÓVJUK VÉDJÜK – AMIT TUDUNK

„CSAK AZ EMBER KÉPES ARRA, HOGY KIVÁG EGY FÁT, ABBÓL PAPÍRT KÉSZÍT, HOGY RÁÍRHASSA: VÉDJÜK A FÁKAT.”

HALLOWEEN

A nyár és karácsony között történik még valami nagyon szép, az ősz. Amikor is van egy, itt nálunk viszonylag újabb ünnep, ez pedig a……

ESŐBEN ÓRAÁTÁLLÍTÁS UTÁN

ELŐSZÖR IS SZÖGEZZÜK LE: ATTÓL, HOGY ESIK AZ ESŐ VAGY HIDEGEBB VAN, EGYÁLTALÁN NEM KELL FOLYAMATOSAN BENT LENNI.

ADVENT

A naptár formájára, arra, hogy miben kapják meg a gyerekek az aznapi apróságot, millió variáció létezik.

VÁLASZD A HAZAIT

Tudatos vásárlónak lenni nem könnyű-legalábbis először biztosan nem az. Bárhova nézünk, az arcunkba világít egy hatalmas reklám, ami azt ígéri, ebben a…

KARÁCSONYI MESEAJÁNLÓ

Biztosan mindenkinek van gyerekkorából legalább egy olyan mese, mesekönyv, film emléke, aminek ha csak meglátja a borítóját, meghallja a zenéjét, rögtön…

BOLDOG ÚJ ÉV

Persze attól, hogy új naptárt kellett venni, még nem változtak meg egy pillanat alatt a dolgok, de mégis van egyfajta frissesség, megújulás iránti nagy…

ZERO WASTE

A világon manapság annyi mindenből van túl sok, hogy nézni is fárasztó, nemhogy választani. Ha elmész bevásárolni, legalább tízféle van……

TÜRELEM

Egyre több helyről halljuk mostanában, hogy „a gyerekek megőrülnek otthon”, „bezzeg az oviban egy tündér, itthon pedig mintha nem ugyanaz lenne” (erre…

A SZOPTATÁSRÓL

Mindenkinek szigorúan a saját döntése kell(ene), hogy legyen, hogyan táplálja a kisbabáját.

GYEREKEK FÉLELMEI

Mindannyian félünk. Van, amitől jogosan, és van, ami mások számára, vagy akár saját magunknak is érthetetlen.

GYEREKZSÚROK

Vannak szülők, akiket a hideg ráz a zsúrok gondolatától is, és vannak a rajongók, akik, ha tehetnék, minden hétvégén ünnepelnének valamit, lehetőleg minél…

ANYÁK NAPJA 2021

Most tedd a szívedre a kezed, és gondold végig, te magad mikor adtál utoljára a saját anyukádnak valami hasonlót?

FEJLESZTŐ JÁTÉKOK

Idén a május egy kicsi áprilist játszik, nem? Legalábbis, ami az időjárást illeti.

A REGGELI TITOK

Sokakban felmerült már a kérdés: mi a titka azoknak, akiknek gyerekekkel, iskola/ovi időben olyanok a reggelei, mint egy müzli reklám?

Háziállat? Háziállat!

Valószínű kevés olyan család van, ahol, ha meglátnak a gyerekek egy kutyát, macskát, papagájt, nem kezdik el rögtön kérlelni a szüleiket, hogy hadd legyen…

NAGY NYÁRI GYEREKKÖNYV AJÁNLÓ

Tudjátok, mennyire szívügyünk a környezetvédelem, és minden, ami ezzel kapcsolatos, mi is mindent megteszünk, hogy csak természetes anyagokat használjunk…

MIKOR ÉRÜNK ODA?

Gyerekekkel utazni öröm... Vagy talán pontosabb, ha azt mondjuk, gyerekekkel megérkezni bárhova öröm.

ENNI VAGY NEM ENNI

Akinek úgymond „ jó evő „ a gyereke, az nem sejti, mekkora mázlija van, mennyivel nyugodtabbak az étkezései, mint a „ rossz evő „……

SZÍNEK

Tudjátok, látjátok, hogy szeretjük a színeket, mintákat.

Az ADAMO története

Annyi mindenről meséltünk itt nektek az utóbbi évben, de az, hogy kik is vagyunk, honnan, hogyan jött az ADAMO, eddig kimaradt.

Az ADAMO története II.

Előző posztunkban meséltünk cégünk múltjáról, most szeretnénk egy kicsit jobban a jelenbe és a jövőbe is beengedni benneteket.

Mi leszel, ha nagy leszel?

Amikor megszületik a kisbaba, az első perctől fogva bármit is csinál, az tökéletes. Sőt, tennie sem kell semmit, elég, ha csak van.

Halloween receptek

Kinek gyorsan, kinek lassabban, de megint eltelik lassan egy év, mintha tegnap lett volna, hogy halloween party ötletekről meséltünk nektek.

A zene az kell

Sokszor hallottunk már történeteket arról, hogy egy kisbaba milyen hamar megnyugodott, amikor meghallott olyan zenét, éneket, amit már az anyukája hasában…

Miért jó a babafészek?

Gondoljunk bele, mielőtt megszületett a kisbabánk, 9 hónapig a lehető legmelegebb, legbiztonságosabb környezetben volt, ahonnan kikerülve annyi új, idegen…

A NAGY cumi kérdés

Aki figyelmesen követi, mi történik mifelénk, láthatta, hogy nemrég egy új termékkel bővült a kínálatunk: megérkeztek a BIBS cumik!

Kis karácsony, nagy karácsony

A fények, az illatok, a szokásos és az új közös, ünnepi programok, az érzések, amiket ezek kiváltanak – a legjobb, legizgalmasabb része az évnek, a…

Ne ítélj…

Mindannyian ítélkezünk. Van, aki jobban, van, aki kevésbé, van, aki vállalja, van, aki önmaga előtt is letagadja.

Új év, új ünnepek

Nem olyan régen kúszott be itthon is a köztudatba a babaváró buli, eredeti nevén baby shower (ha van köztetek Jóbarátok rajongó, aki betéve tudja az…

Jóbarátok

Ahány ház, annyi féle barátság. Vannak a régi barátok, az újak, a nyaralós barátok, a legszorosabb barátok, a távoli-és-ez-jól-is-van-így barátok, a…

Játszószőnyeg

Azt mondják, nem érdemes tárgyakhoz ragaszkodni.

Természetes módszerek a szúnyogok ellen

Kevés dolog van, amiben szinte a világon mindenki egyetért, de az egyik tuti az, hogy nincs idegesítőbb állat a szúnyognál.

Az esti rutin

Egyszer írtunk nektek arról, mit gondolunk egy átlagos család reggeli rutinjáról, miért érezzük azt, hogy egy láthatatlan akadályon nagyjából minden nap…

Kertészkedjünk!

Alig vártuk, hogy újra ki lehessen menni a szabadba, újra élvezhessük a kertet, erdőt, bármit, ahol napsütésben vagyunk.