A 15 kedvenc szilveszteri és új évi babonánk

Háromféle ember létezik: aki babonás, aki nem az, és aki nem vallja annak magát, de biztos, ami biztos azért odafigyel, mert sose lehet tudni… Összeszedtük a szilveszteri, új évi kedvenceinket, hogy mire figyeljetek holnap és vasárnap!

 

 1. Feltétlenül vidd ki még ma, vagyis 30-án a szemetet a házból, mert ha szilveszter vagy új év napján teszed, a szerencsédet is kiöntöd minden mással együtt. Ugyanez igaz a takarításra is, próbáld meg inkább előbb rendbe rakni a házat.

 

 1. A szerencsédet nemcsak a szemét kidobásával veszítheted el, hanem egy ártatlannak tűnő mosással is. Ha szilveszterkor vagy másnap mosol, igazán szerencsétlen új évre számíthatsz sajnos.

 

 1. Azt már a 2. pontból tudod, hogy nem kell mosnod, és anélkül valószínűleg nem is nagyon teregetnél, de nem árt, ha tudod, hogy az utóbbi még veszélyesebb, mint maga a mosás. Ha ugyanis bármit kiteregetsz ebben a két napban, az kiterítést, vagyis halált jelent a következő évben. Inkább ne kockáztass.

 

 1. Ahogy feljebb írtuk, ne moss, ne takaríts, ne vidd ki a szemetet – de legyen rend! Ha rendetlenségben várod az új évet, az kihat az anyagi helyzetedre, családi kapcsolataidra (és nem feltétlenül pozitívan!).

 

 1. Minden jó dolog kimegy jövőre a házadból, ha bármit is kölcsönadsz, kölcsönkérsz, és nem kéred vagy adod vissza legkésőbb január első napján.

 

 1. A boltok nagy része szerencsére zárva van ezen a két napon – ami neked azért nagy mázli, mert így elkerülheted, hogy nagyon sok pénzt elkölts. (Online persze rendelhetsz, de jobb, ha kibírod anélkül is ezt a pár napot…) Akkor ugyanis, ha aránytalanul sokat költesz, a következő év is nagy kiadások sorát hozza majd. Inkább legyen tele a ház finomsággal, a teli spájz ugyanis bőséget jelent.

 

 1. Óvatosan a szilveszteri finomságokkal is! A hal elúszik a szerencséddel, a csirke elkaparja, a pulyka is csak mérgelődést hoz magával, ezért ezeket hagyd inkább január másodikára. Egyetek malacot, ő kikapar minden jót! (Ha mindenképpen halat ennél, kezdd a farkánál, így nem tud elúszni a szerencséddel.)

 

 1. A desszert nem árt, ha ilyenkor inkább rétes. A babona szerint a jó hosszan elnyújtott tészta bőséges töltelékkel sok boldogságot jelenthet. És ha ezért csak annyit kell tenned, hogy plusz egy darabot eszel a kedvenc édességedből, igazán nem éri meg kockáztatni…

 

 1. Január elsején az első étel, amit eszel, a lencse legyen. Ha biztosra szeretnél menni, akkor már éjfél után keress egy keveset, sőt, tehetsz a zsebedbe is belőle (ne főzve, hanem szárazon!!), így garantáltan sok pénz áll majd az új évben a házhoz. Legalábbis reméljük.

 

 1. A nagy szilveszteri bulik közepén éjfélkor erre nem biztos, hogy mindenki oda tud figyelni, de nem árt tudnod, hogy jobban jársz, ha először egy férfi kíván boldog új évet, nem pedig egy nő. Erre másnap is figyelj, , ha egy mód van rá amikor látogató érkezik hozzád, először a férfi menjen be.

 

 1. Vigyázz magadra és a családodra, semmiképp ne kelljen orvoshoz menned, vagy orvost hívnod! Az ugyanis azt jelenti, hogy az egész új év a betegeskedésről fog szólni. Január első reggelén pedig mosakodj meg friss, hideg vízzel, hogy biztosan egészségben teljen az éved.

 

 1. Saját vállalkozásod van? Vagy szeretnél egyet végre? Egyél január elsején gyümölcsöt, hogy sikeres (vagyis gyümölcsöző) legyen!

 

 1. Ha meg is fogadsz bármit éjfélkor, figyelj oda, hogy olyan dolog legyen, amit tényleg be is tudsz vagy akarsz tartani. Semmi értelme a sok pezsgőtől fellelkesülve olyan fogadalmakat kitalálni, amikre negyedóra múlva már emlékezni sem fogsz, mert nem gondoltad komolyan.

 

 1. Éjfélkor nyisd ki az ajtót, engedd ki az elmúlt évet, és köszöntsd az újat. Az évvel együtt pedig engedd ki azokat az érzéseidet, félelmeidet, amikre már úgy érzed, nincs szükséged, és amik nélkül boldogabb lesz az új éved.

 

 1. Talán az abszolút kedvencünk: érezd nagyon jól magad szilveszterkor és új év napján is! A néphit szerint úgy fog telni az egész következő éved, ahogy indul, és ahogy zárul. Legyél olyanokkal, akiket szeretsz, koccints pezsgővel (ami szintén a gazdagság, csillogás jelképe) és kívánj őszintén, szeretettel nagyon boldog új évet a veled lévőknek. Pontosan úgy, ahogy mi is kívánunk neked!