Az ADAMO története

Annyi mindenről meséltünk itt nektek az utóbbi évben, de az, hogy kik is vagyunk, honnan, hogyan jött az ADAMO, eddig kimaradt. Tudtátok például, kiről neveztük el a márkát? Mióta léteznek a mienkhez hasonló hinták? Hallottatok már a legújabb terveinkről? Ha nem, akkor olvassatok tovább!

Hintázni mindenki szeret…

Aki az ADAMO-t megálmodta, nem tartja magát feltalálónak – pedig méltó lenne erre a címre, de ő nem is igazán szereti, ha így hívják. A neve Németh Ádám, és a kisfiának szeretett volna egy kényelmes, biztonságos hintát készíteni. Róla is nevezte el a márkát, ő is Ádám.

Az elején saját bevallása szerint, fogalma sem volt, mit alkotott. Egy idő után azonban híre ment a hintának, miután látták náluk a prototípust. Nagyon hamar felmerült az igény, hogy ez a hasznos, közben pedig szórakoztató termék minél több család számára elérhető legyen. Ezek után kezdték más szemmel nézni a hintát, megkezdődtek a tesztelések, a gyártás. Először csak az ismeretségi körben forgalmazták, barátoknak készítettek, később ismerősök ismerőseinek – ahogy telt az idő, egyre többen keresték meg őket azzal, hogy bölcsőhintát szeretnének a kisbabájuknak.

Hasonló hintát már az 1800-as évek elején is használtak, és később is készítettek édesapák saját kezűleg gyermeküknek az élmény megéléséhez, illetve szegényebb családok a bölcső helyettesítésére. Ezeknek a továbbfejlesztett változata, korszerűsítése lett az ADAMO hinta.

Egy idő után elkezdtek sorra jönni a pozitív visszajelzések. Több szakember is felhívta az hintát használó családok figyelmét arra, hogy hála a termék szabásának, illetve a mindenoldalbeli mozgásának, nagyon jól fejleszti a babák kéz- és szemkoordinációját, egyensúlyérzékét. Ennek az információnak a hatására kezdődött el szakemberek, szülők segítségével a hinta formájának kialakítása.

Ádám és felesége 2005-ben alapította a céget, és mindkettőjük egybehangzó véleménye szerint minden perc, amit a munkájukkal töltenek, valódi élmény. Élvezik a kreatív, inspiráló környezetet, a folyamatos megújulást, a rengeteg pozitív visszajelzést – és nem utolsó sorban azt, hogy sok fejlesztésre szoruló kisgyereknek jelentett valódi segítséget a hinta. A nagy sikerének köszönhetően a cég mára egy sikeres, nemzetközileg elismert vállalkozássá nőtte ki magát.

Nagy büszkeséggel tölti el őket, hogy az Adamo név már egy Brand lett, így a hintákat nem csak Magyarországon, hanem a világ minden táján ismerik, keresik és használják!