HALLOWEEN

Nem mindent vettünk át, nálunk például a gyerekek nem járnak házról házra jelmezben csokit kérni- csokit vagy csalunk!felkiáltással- és nem öltözik be az egész család egységesen, de a fekete narancssárga dekoráció, a szellem lufik, a kifaragott töklámpások már egészen sok helyen megtalálhatóak. Persze van család,ahol komolyan veszik és a gyerekek mellett felnőtt boszorkányok, szellemek, manók  is feltűnnek.

Sokan vannak, akik épphogy kihúzzák ép ésszel a várakozást augusztustól karácsonyig, akiknek lételemük, hogy a ház fel legyen valahogy díszítve. Egyre hamarabb sötétednek a napok, egyre több szükségünk van a fényre, a vidámságra. Összegyűjtöttünk pár ötletet, hogyan készülhettek a legkisebbekkel halloweenre, illetve ha még bulit is tartotok, milyen játékokkal lephetitek meg a gyerekeket.

  1. Tökfaragás– kezdjük egy klasszikussal, ugye. Ha életveszélyesnek tartjuk a gyerekek melletti éles-szúrós-vágós eszközök használatát, simán ki is festethetjük a tököt. Krétafesték vagy színes spray is jó lehet hozzá, utána pedig mi magunk rajzolhatjuk meg az arcát.
  2. Ha van otthon színes papírotok, szuper ijesztő figurákat vághattok ki a gyerekek kézlenyomata alapján. Vegyél például egy narancssárga papírt, rajzold körbe a gyerekek kezét, fordítsd fejjel lefelé, rajzolj neki háromszög szemet és zöld kalapkát- és kész is a tökfej. Zöldből Frankensteint, fehérből szellemet, feketéből vámpírt is készíthettek. Gyerekszobai dekorációnak is kitűnő lesz.
  3. Elkészíthetjük a halloween bulira a saját tök-tányérunkat is. Annyi csak a dolgotok, hogy egy sima papírtányért befestetek narancssárgára, fekete papírból kivágtok a szemeknek formákat, szájat, ráragasztod- és ennyi. Egyszerű, gyors, a gyerekek is könnyen elkészítik, és még mutatós lesz az asztalon.
  4. mini-múmiához sem kell sok dolog, fekete papírból vágj ki egy mézeskalács figurát, utána pedig tekerjétek be fehér fonallal-kivéve a szeménél. Hadd lásson ki az a múmia.

Ha úgy döntötök, hogy gyerekpartit tartotok, jöjjön néhány ötlet játékokhoz

  1. Pók-gyorsasági verseny: Lehet kapni tízesével, húszasával kicsi műanyag pókokat, amik egyrészt dekornak is jók, másrészt ha mindenki kap egyet és leteszi az asztalra maga elé, mehet a verseny is, hogy kié ér előbb a célba-ami az asztal vége. Szívószállal kell átfújni őket a pályán. Ennek eggyel haladóbb változata az élő pókok versenyeztetése.
  2. Tök-célbadobó: Amire szükség lesz, az kettő-három nagyobb szárú tök, és pár különböző méretű karika. Aki messzebbről a legtöbbet fel tudja belőlük a tökökre dobni-az nyer.
  3. Szellemkészítés: Fújjatok fel sima fehér lufikat, ez lesz a szellem teste. A feladat nem nehéz: mindenki rajzoljon neki tetszőleges arcot filcekkel, színes tollakkal. A végén szellem-szépségversenyt is lehet tartani.
  4. A Múmia– ennek a játéknak hatalmas sikere szokott lenni. Fel kell hozzá áldozni pár tekercs wc papírt ugyan, de garantált a szórakozás: egymást kell betekerniük vele, lehetőleg minél többel, hogy a többiekből a lehető legfélelmetesebb múmiák váljanak.