Blog

Halloween receptek

2023.01.22 15:58
Halloween receptek

Kinek gyorsan, kinek lassabban, de megint eltelik lassan egy év, mintha tegnap lett volna, hogy halloween party ötletekről meséltünk nektek. Akkor, abban a posztban kihagytunk valamit, ami pedig minden valamirevaló bulinak a lelke: az ételeket. És italokat. Ha pár last-minute ötletre van szükségetek egy hétvégi bulihoz, ne keressetek tovább!

Kinek gyorsan, kinek lassabban, de megint eltelik lassan egy év, mintha tegnap lett volna, hogy halloween party ötletekről meséltünk nektek. Akkor, abban a posztban kihagytunk valamit, ami pedig minden valamirevaló bulinak a lelke: az ételeket. És italokat. Ha pár last-minute ötletre van szükségetek egy hétvégi bulihoz, ne keressetek tovább!

Az elmúlt egy-két évben a halloween partyk egészen megsokasodtak errefelé. Eddig is lehetett a boltokban boszorkányos zászlót, szellemes lufit kapni, de idén egészen elképesztő, nagyon vicces, és nagyon bőséges a kreatív boltok kínálata. Szinte az ember azért tartana bulit, hogy feldíszíthesse velük a házat, olyan jól néznek ki, és annyi minden közül lehet választani.

Ha ti is azok közé tartoztok, akik szeretnek vendégeket fogadni, szórakoztatni, és komolyan veszik, hogy egy halloween bulin minden legyen félelmetes, akkor szeretnénk pár ötletet adni ahhoz, hogy az asztalon lévő finomságok is tükrözzék ezt.

Egyik sem bonyolult recept – sőt... –, de az biztos, hogy főleg a gyerekek sokkal nagyobb lelkesedéssel esznek, isznak majd belőlük, mint bármi másból. Elvégre ki ne akarna pókokkal teli vízből inni... ugye?

1.     Tök-mandarin

A világ egyik legegyszerűbb „receptje”, kiváló lehetőség arra, hogy a buliban egészséges dolgok is kerüljenek az asztalra, utána pedig a gyerekek hasába. Plusz dekorációnak is tökéletes. Ez nem más, mint megtisztított mandarinok, a tetejükön pici zellerrel, és készen is vannak a mini-tökök. Jól néz ki, finom, tele van vitaminnal – ennél többet nem is lehet kívánni egy bulin.

2.     Szellem habcsók

Habcsókot készíteni egyszerűnek tűnik, de viszonylag időigényes, a végén a hosszan tartó szárítás miatt. Először elkészítjük a tojásfehérjéből – 4 db ­– és porcukorból – 20 dkg – álló habcsókot, ami annyit jelent, hogy kemény habbá verjük őket egy csipet sóval, ezután habzsákba töltjük, és kis kupacokat nyomunk a tepsire. 80 fokos előmelegített sütőbe tesszük, és 3 órán keresztül szárítjuk.

Persze ettől még nem lesznek szellemek, ahhoz felolvasztunk egy kocka csokit, és miután kihűltek, szemet és szájat rajzolunk vele a fehér alapra. 

Szellemeket egyébként ­– ennél sokkal gyorsabban – úgy is készíthetünk, hogy félbevágunk banánokat, és szintén olvasztott csokiból szemeket teszünk rá. A fenti mandarinhoz hasonlóan ez is egy hangyányival azért egészségesebb party étel, mint a tömény cukor...ugye.

3.     Múmia-hot dog

Felcsíkozunk egy háromszögre vágott leveles tészta darabot, és rátekerjük a virslire, annyira, hogy a tetejénél, ami a feje lesz, picit több helyet hagyunk.  Ha van időnk/kedvünk, tehetünk rá szemet, de így magában is ( sütés után persze ) – egy kevés paradicsomszósszal a tetején – elég vidáman néz ki. 

4.     Pók jégkocka

Egy jó pókos koktél? Ennél a „receptnél” sem kell semmi bonyolultra gondolni, semmi más nem kell hozzá, mint pár jól letisztított játék műanyag pók, víz, jégkockatartó – és ennyi. Tegyük a pókokat a jégkockatartóba, öntsünk rá vizet, és mehet a fagyasztóba. Ha pedig készen van, akkor a koktélokba!

5.     Ropi pókháló

Ha már a pókoknál tartunk... Fogjatok 5 szál ropit –annyiszor ennyit, ahány pókhálót szeretnétek – és olvasszatok csokit. A csillag alakban elrendezett ropikra csorgassatok rá körkörösen csokit, és hagyjátok megszilárdulni. Amikor már nem esik szét, készen is van a pókháló!

Reméljük, meghoztuk a kedvetek egy jó kis halloween partyhoz! És ha véletlenül nem ezen a hétvégén ünneplitek, hanem majd csak novemberben, akkor sem fog összedőlni a világ. Mi voltunk már novemberi halloween bulin, és ugyanolyan jól éreztük magunkat, mintha a napján lett volna. Jó mulatást!