Új év, új ünnepek

Nem olyan régen kúszott be itthon is a köztudatba a babaváró buli, eredeti nevén baby shower (ha van köztetek Jóbarátok rajongó, aki betéve tudja az összes részt, talán rémlik, amikor Rachelnek  „babazuhanyt” tartottak, legalábbis a fordítás szerint – és nem sokan  értették Magyarországon, miért így hívják a buliját ).

A babaváró buli sokak fejében egy habos-babos lányos összejövetel, ahol a leendő anyuka ajándékokat kap, amiket sikongatva bontogat. A férfi változata ugye a tejfakasztó, ami lássuk be, többeknek vonzóbb lehet, mint a női megfelelő. Pedig annak sem muszáj vészesen rózsaszínnek lennie.

A lényege az, hogy együtt vannak a barátok, barátnők és együtt várják a nemsokára megérkező kisbabát, ez pedig lehet ugyan cikizni, de egy kedves dolog, amiben sok szeretet van.

Főleg többgyerekes kismamáknál nehéz lehet az ajándék kiválasztása, hiszen valószínű mindene megvan az előző gyerekektől. Gondoltuk, adunk pár tippet, szerintünk minek örülnek akár első, akár második, harmadik, sokadik kisbabájukat váró anyukák (és igen, sok ötletnél hazabeszélünk majd, mert a saját termékeink között is nem egy szuper ajándék lehetőség van, de néha ilyet is lehet…)

 

1.     A klasszikus „pelenkatorta” 

Ez az az ajándék, amin a gyerekvállalás előtt álló, és közelről még nem is sok gyereket látott ismerősök először mindig furcsán néznek, és a fejükben egy hatalmas marcipán pelenka képe dereng. Teljesen jogosan egyébként. Valójában ez egy vagy több zacskó pelenka kibontva, kör alakban, egymásra pakolva, mintha egy torta lenne. Lehet a közepére mindenféle babaápoló terméket tenni, mint krémek, olajok, bármi, ami hasznos lehet. Az egyik leghasznosabb a popsitörlő egy kisbabás szülőnek, és bármilyen átlagos dolognak tűnik, biztos, hogy mindig jól fog jönni plusz egy csomag belőle.

2.     ADAMO hinta

Mondtuk, hogy hazabeszélünk… De a hintánk eddig – legalábbis, akiről tudunk – az egyik legsikeresebb ajándék volt az ilyen bulikon. Vagy buli nélkül. Általában nem egy ember szokta adni, hanem mindenki közösen, ami azért is jó, mert így senkinek nem kell azon izgulnia, vajon elég-e, jó-e, amit ő vett, másrészt sokan jobban szeretnek inkább egy nagyobb dolgot kapni, mint sok-sok apróságot. Arról, hogy a hinta miért szuper dolog, máshol már nagyon sokat meséltünk, most nem is megyünk bele.

3.     Babafészek

A másik nagyon népszerű termékünk, a babafészek, ami szintén nem egy régi dolog itthon, de annál nagyobb segítség lehet a mindennapokban – persze addig, még pici a baba és nem tud kimászni belőle. Akár lányos, akár fiús anyukának (vagyis családnak) szánjátok, biztosan sikere lesz, mert egyrészt nagyon mutatós, másrészt nem ismerik még annyira sokan, így talán nem is gondoltak rá, hogy vegyenek és biztosan kellemes meglepetés lesz nekik.

4.     BIBS cumi

Ennek van, ahol akkor, amikor kapják, nem mindig örülnek, mert elhatározták, hogy ők soha, semmilyen körülmények között nem fognak cumit adni a babájuknak. Aztán eltelik pár hét, és egy sokadik ébren töltött éjszakán egyszer csak beugrik majd nekik, hogy ők kaptak egy ilyen cumit a babaváróra, és mivel jó barátnő adta, azért nem dobták ki, hanem csak elrejtették az egyik fiókban. Megtalálják, odaadják a babájuknak, alszanak egy jót, és rájönnek, hogy ez volt a legszebb ajándék, amit valaha kaptak. (Nem ígérjük, hogy ez pontosan így fog történni, de az esély mindig megvan rá…nem?)

5.     Segítség-utalvány

Egy friss anyukának a legnagyobb segítség, ajándék az szokott lenni, ha nem kell egyedül éreznie magát, és néha tud pihenni. Együtt összeállíthattok egy utalvány-készletet, amikre mindenki ír valamit, amiben segíteni tud, és amikor az ajándékozott úgy gondolja, „beválthatja”. Ez lehet egy séta a közelben a kisbabával, miközben ő otthon marad sorozatot nézni, vagy egy közös ebéd/vacsora főzés, egy masszázsbérlet gyerekfelügyelettel – bármi. Ha nem is azonnal, egy idő után be fogja váltani őket, az egészen biztos.

Jó mulatást!