Blog

A pelenkakiütés elnevezést arra a bőrgyulladásra alkalmazzuk kisbabáknál, amely a pelenkával fedett területeken jelentkezik, függetlenül annak okától. Bár számos tényező hozzájárulhat a kialakulásához, leggyakrabban egyszerű okokra, például vizelet és széklet irritációjára vezethető vissza.

A legújabb kutatások alapján kiderült, hogy a terhesség alatti fejfájás "gyakran probléma marad a szülés után is, és számos változatban nyilvánulhat meg, attól függően, hogy mi okozza, és milyen tényezők játszanak szerepet a folyamatban. Az egyik gyakori ok lehet az a hormonális változás, amely a terhesség és a szülés során következik be. A fejfájást a szülést követően az ösztrogén és progeszteron szintjének hirtelen csökkenése vagy ingadozása okozhatja.

A terhesség egy lenyűgöző és rendkívüli időszak az életben, amikor az anyuka és a baba között egy életre szóló kapcsolat alakul ki. Ebben a csodálatos időszakban, a várandósság alatt számos döntést kell meghoznunk saját egészségünk, és a baba biztonságának érdekében. Az egyik gyakran felmerülő kérdés a terhesség alatti fürdés témaköre. Sok várandós nő kíváncsi arra, hogy milyen hatással lehet a fürdés a magzat fejlődésére és az anya egészségére.

A terhesség alatti napozás kérdése sok kismamában felmerülhet. A napsugárzásnak számos jótékony hatása van, de egyidejűleg az is fontos, hogy megfelelő körültekintéssel közelítsük meg ezt a kikapcsolódási lehetőséget terhességünk alatt. Cikkünkben megvizsgáljuk, hogy mik a napozás előnyei és veszélyei a terhesség ideje alatt.

Kisbaba tervezésben vagytok? Az ovulációs teszt az egyik legnagyobb segítség lesz számotokra. Segítségével a legjobb időben tudtok elkezdeni dolgozni azon, hogy bővüljön a családotok. Cikkünkben megismerheted az ovulációs teszt fogalmát, jelentőségét, használati módját.

Amikor már gyermekünket hordjuk szívünk alatt nagyon fontos, hogy egészségügyi állapunkra különösen ügyeljünk. A terhességi alatti megfázás nem egy ördögtől való dolog és nem feltétlen jár semmilyen negatív következménnyel, azonban a láz már valóban okozhat jelentős problémákat. 

Az élet egyik legfontosabb és legmeghatározóbb pillanata, amikor valaki megtudja, hogy gyermeket vár. A terhességi tesztek segítségével otthonunk kényelméből tudjuk megállapítani, hogy terhesek vagyunk-e vagy sem. Ahhoz, hogy ne érjenek minket meglepetések viszont érdemes megismerni, hogy miként működnek a terhességi tesztek, valamint, hogy mennyire megbízhatóak.

A terhesség egy csodálatos és izgalmas időszak az életben, de egészségügyi kockázatokkal itt is számolni kell. Az egyik ilyen probléma a méhen kívüli terhesség, amikor a megtermékenyített petesejt valahol a méhen kívül, általában a petevezetékben tapad meg. Ez komoly egészségügyi kockázatot jelenthet, ezért fontos, hogy felismerjük a méhen kívüli terhesség jeleit és időben intézkedéseket tegyünk. 

Újdonsült szülőként találkozni először azzal, hogy kisbabánk lázas, rendkívül ijesztő. Az ijedelmen kívül fontos, hogy a helyzetet átgondoltan és nyugodtan kezeljük: a láz helyes kezelése rendkívül fontos, illetve nem mindegy az sem, hogy éppen mennyi idős a kisbabánk: jelentősége, kezelési módja és a szükséges teendők is változhatnak. Nagy segítségünkre lehet minden esetben a védőnő, akivel már többször találkozhattál a várandóság ideje alatt is. Érdemes kihasználni ezt a lehetőséget minden esetben, hiszen szakértelemmel rendelkeznek és biztonságérzetet is ad, hogy van mindig kihez fordulnod a legapróbb kérdéseiddel a babával kapcsolatban. A Magyar édesanyáknak adatott meg csak ez a lehetőség, hiszen más országokban már nincs védőnői szolgálat. 

A pólyázás egy hagyományos módszer, amelynek során a csecsemőt egy anyaggal tekercselik körbe, meglehetősen szorosan. Ez az „összecsomagolás” pedig rendkívül kedvezően hathat kisbabánkra. A pólyázásnak számos előnye van: a kutatások szerint a pólyázott csecsemők általában kevesebbet sírnak, jobban alszanak, és éjszaka kevesebbszer ébrednek fel. A pólyázás segítségével kisbabánk teljes biztonságban érezheti magát, aminek köszönhetően az éjszakai nyugalom is hamarabb és hosszabb távon jön el.

Háromféle ember létezik: aki babonás, aki nem az, és aki nem vallja annak magát, de biztos, ami biztos azért odafigyel, mert sose lehet tudni... Összeszedtük a szilveszteri, új évi kedvenceinket, hogy mire figyeljetek holnap és vasárnap!

Annyi helyről halljuk, hogy ez az a pár hét az évben, amikor minden és mindenki lelassul, befelé fordul, egymásra figyel... De ez nem mindenkinek megy könnyen így pár nappal karácsony előtt.

Mintha csak egy perc telt volna el, mióta utoljára leírtuk: újra itt van az év legszebb időszaka, az advent, és kevesebb, mint egy hónap múlva maga a karácsony is. Hihetetlen, nem?

Liba, újbor, lámpások – nagyjából ezek a fő dolgok, amiket tudunk erről az egyébként nagyon vidám és szép ünnepről. Pedig annyi minden más is van, ami fontos lehet ma!

Újra itt van a töklámpások és a boszorkányos bulik ideje! Ha ti is szeretitek feldobni az egyre sötétebb napokat kisebb vagy nagyobb halloweeni összejövetelekkel, van pár ötletünk, hogyan tehetitek még emlékezetesebbé őket.

Az utóbbi években ritka az igazi őszi idő. Vagy nyár van, vagy rögtön tél, kevés az átmenet. De ha mégis van, akkor pedig fogjuk a fejünket, hogy mit is adjunk aznap a gyerekekre...

Sokaknak az ősz, a hűvösebb idő, az, hogy elkezd korábban sötétedni, egyet jelent az elmúlással. Erre az érzésre sok minden rátesz persze még egy lapáttal – lehullanak a levelek, jön (szerencsére csak lassan) a halottak napja, csak hogy messzebbre ne menjünk. Október 1-ét 1991. óta az idősek világnapjaként tartja számon a világ – legalábbis aki tud róla.

Egy kisbabával hosszúnak tűnnek néha az éjszakák, de egyszer csak arra ébredünk, hogy valójában pillanatok alatt eltelt az első három év, és eljött az ovi ideje. Elmeséljük, nálunk mik váltak be az első napokban, a beszoktatásnál, hogyan könnyítettük meg a gyerekeink és a saját életünket is egy-két aprósággal.

Egyedül otthon lenni egy épphogy kúszni-mászni tudó, de mindenre kíváncsi kisbabával nem mindig egyszerű feladat. Pláne, ha mellette esetleg mást is szeretnénk csinálni napközben...

A cím félrevezető, mert mi sem mindig tudjuk, inkább csak szeretnénk tudni és szeretnénk jól csinálni. Mert a nyár egyet jelent az utazással, az utazás egyet jelent a pakolással, a pakolás pedig nem mindig egyszerű, pláne kisgyerekkel.

Alig vártuk, hogy újra ki lehessen menni a szabadba, újra élvezhessük a kertet, erdőt, bármit, ahol napsütésben vagyunk. Vannak, akiknek a tavasz egyet jelent azzal, hogy kiülnek napozni és októberig nagyjából ezt csinálják, és vannak, akik ilyenkor előveszik a kertésznadrágot, metszőollót, és újjávarázsolják a kertjüket. Mind a kettőnek igaza van, de mi most arról mesélnénk pár szót, miért tesz jót testnek, léleknek egyaránt egy kis kerti munka.

Egyszer írtunk nektek arról, mit gondolunk egy átlagos család reggeli rutinjáról, miért érezzük azt, hogy egy láthatatlan akadályon nagyjából minden nap elbukunk, bárhogy is próbálkozunk a tökéletes reggelt összehozni. Vagy legalábbis az elviselhetőt. Most elmondjuk, hogy néz ki egy átlagos család estéje egy vagy több kisgyerekkel – csak itt sokszor már egészen jól láthatóak az akadályok.

Kevés dolog van, amiben szinte a világon mindenki egyetért, de az egyik tuti az, hogy nincs idegesítőbb állat a szúnyognál. Mi legalább el tudjuk hessegetni őket, de mit csináljanak a kisbabák? Adunk pár tippet, hogy tudjátok őket megvédeni tőlük.

Azt mondják, nem érdemes tárgyakhoz ragaszkodni. Biztosan van benne igazság, talán nem is kevés, de igenis vannak tárgyak, amik olyan jellegzetesen kapcsolódnak az életünk egy-egy fontos korszakához, hogy ha érdemes, ha nem, nagyon is ragaszkodunk hozzájuk. 

Ahány ház, annyi féle barátság. Vannak a régi barátok, az újak, a nyaralós barátok, a legszorosabb barátok, a távoli-és-ez-jól-is-van-így barátok, a minden-nap-órákat-beszélünk-a-semmiről barátok, az anyuka-barátok, az iskolás-barátok. És persze van átjárás a csoportok között, néha akár több is. Ami érdekes, az az, hogyan változnak évről évre a kapcsolataink, hogyan lesz valaki távoli ismerősből legjobb barát, és hogyan lesz a legjobból egy távoli ismerős?

Nem olyan régen kúszott be itthon is a köztudatba a babaváró buli, eredeti nevén baby shower (ha van köztetek Jóbarátok rajongó, aki betéve tudja az összes részt, talán rémlik, amikor Rachelnek  „babazuhanyt” tartottak, legalábbis a fordítás szerint – és nem sokan  értették Magyarországon, miért így hívják a buliját ).

Mindannyian ítélkezünk. Van, aki jobban, van, aki kevésbé, van, aki vállalja, van, aki önmaga előtt is letagadja. Van, hogy igazunk van, van, hogy nincs, és félreértünk egy helyzetet. Van, hogy utólag elnézést kérünk, van, hogy vállon veregetjük saját magunkat, amiért megint jobban tudtuk, mi a helyes. Szerintünk.

A fények, az illatok, a szokásos és az új közös, ünnepi programok, az érzések, amiket ezek kiváltanak – a legjobb, legizgalmasabb része az évnek, a várakozás időszaka. Aminek a végén ott van a legfényesebb nap, amire érdemes volt várni: a karácsony. Ami újra eljött.

Aki figyelmesen követi, mi történik mifelénk, láthatta, hogy nemrég egy új termékkel bővült a kínálatunk: megérkeztek a BIBS cumik! Mi nagyon örülünk nekik, mert a babák szeretik, biztonságos a használatuk – és nem mellesleg nagyon szépek.

Jó ideje kapható nálunk is az egyik legkényelmesebb, legpraktikusabb kiegészítő babáknak, a babafészek. Többen kérdezték, hogy miért jobb, mint simán pár nagyobb párnára, vagy párna közé betenni a kisbabát, most mesélünk róla egy kicsit! Magyarországon még viszonylag friss élmény a babafészek, de Európa más országaiban, főleg a skandináv területeken régóta lelkesen használják. 

Sokszor hallottunk már történeteket arról, hogy egy kisbaba milyen hamar megnyugodott, amikor meghallott olyan zenét, éneket, amit már az anyukája hasában is hallgatott. Kutatások bizonyították, hogy ez tényleg igaz, a zene hatása már születés előtt is érzékelhető. Sőt, egyes tanulmányok szerint, azok a babák, akik a terhesség utolsó heteiben több, mint 70 órányi komolyzenét hallgattak, hat hónapos korukra fejlettebbek voltak, mint azok a kis társaik, akiket nem ért semmilyen zenei inger.

Kinek gyorsan, kinek lassabban, de megint eltelik lassan egy év, mintha tegnap lett volna, hogy halloween party ötletekről meséltünk nektek. Akkor, abban a posztban kihagytunk valamit, ami pedig minden valamirevaló bulinak a lelke: az ételeket. És italokat. Ha pár last-minute ötletre van szükségetek egy hétvégi bulihoz, ne keressetek tovább!

Amikor megszületik a kisbaba, az első perctől fogva bármit is csinál, az tökéletes. Sőt, tennie sem kell semmit, elég, ha csak van. Aztán amikor elkezd „csinálni” dolgokat – úgy is, mint felemeli a kezét, lábát, integet, – érkeznek is a jóslatok, hogy majd akkor mi lesz ez alapján belőle.

Előző posztunkban meséltünk cégünk múltjáról, most szeretnénk egy kicsit jobban a jelenbe és a jövőbe is beengedni benneteket. Merre járunk a világban, merre tervezünk terjeszkedni... Annyi minden áll mögöttünk, előttünk, csupa – legalábbis számunkra, de reméljük egy-kettő nektek is – izgalmas dolog.

Annyi mindenről meséltünk itt nektek az utóbbi évben, de az, hogy kik is vagyunk, honnan, hogyan jött az ADAMO, eddig kimaradt. Tudtátok például, kiről neveztük el a márkát? Mióta léteznek a mienkhez hasonló hinták? Hallottatok már a legújabb terveinkről? Ha nem, akkor olvassatok tovább!

Tudjátok, látjátok, hogy szeretjük a színeket, mintákat. Fontosnak tartjuk, hogy az is megtalálja a neki való hintát vagy kiegészítőt, aki inkább a halványat, a pasztellt kedveli, és az is, aki a feltűnőbb, élénkebb mintákat. De azt tudtátok, hogy azon kívül, melyik mennyire szép, hogyan befolyásolják a színek a hangulatainkat, a mentális állapotunkat? 

Nyár van, meleg van, ilyenkor senki nem kíván nagy ebédeket, vacsorákat. Ez milyen jól jön azoknak a gyerekeknek – mert nem egy ilyet ismerünk –, akik felől lehet eső, hó, hőség, akkor sem akarnak enni nagyjából semmit. Ilyenkor legalább a melegre foghatják. Máskor pedig a hidegre, vagy a csillagok állására, vagy akármire. Ez pedig nagyon nagyon idegőrlő tud lenni a szülőknek... ( Mindenképpen szeretnénk leszögezni, hogy ez az írás kizárólag a teljesen egészséges, csak válogatós gyerekekről szól, nem vagyunk szakértők, sem dietetikusok, csak szülők, akik sokat könyörögnek egy-egy ebédnél a gyereküknek. ) 

 

Gyerekekkel utazni öröm... Vagy talán pontosabb, ha azt mondjuk, gyerekekkel megérkezni bárhova öröm. Mindegy, hogy fél órás, vagy hat órás út van mögöttetek, a fenti kérdés nagyjából ötvenszer hangzik el onnan, hogy beindítjátok az autót, odáig, hogy leparkoltok. Ha szerencsések vagytok, és a ti gyerekeitek egy utazás nagy részében alszanak, esetleg csöndben eszegetnek – akkor jó nektek. Ha nem, akkor elmeséljük, mi miket találtunk ki azért, hogy ne idegösszeroppanással kezdődjön a nyaralásunk.

Szinte biztos, hogy majdnem minden családban többet vannak otthon a gyerekek ilyenkor, mint az év többi részében. És az is biztos, hogy főleg a legnagyobb hőségben, amikor senkinek nincs semmihez kedve – kivéve a jeges fürdőt, mert azt a nap 24 órájában kívánja ilyenkor az ember – jól jön néhány tipp játékokról, könyvekről, amiket a kellemes hűvös gyerekszobákban olvashatunk ilyenkor a kisebbeknek, nagyobbaknak.

Valószínű kevés olyan család van, ahol, ha meglátnak a gyerekek egy kutyát, macskát, papagájt, nem kezdik el rögtön kérlelni a szüleiket, hogy hadd legyen nekik is.

Sokakban felmerült már a kérdés: mi a titka azoknak, akiknek gyerekekkel, iskola/ovi időben olyanok a reggelei, mint egy müzli reklám? Tudjátok, ahol anyuka mielőtt mindenki felkel, már lent készíti a reggelit, megjelennek a FELÖLTÖZÖTT, mosolygós gyerekek, leülnek az asztalhoz, jön apuka, szintén nagyon boldogan-a reklámokban annyira örülnek egy-egy hétköznap délelőttnek, de tényleg, máshol a vasárnap sem ilyen. Aztán mindenki szépen megreggelizik, nem öntik ki a narancslevet- aki igen, az nevetve feltörli, nyilván ott ennek is örülnek- nem ül senki morcosan, nem veszekszik senki senkivel . Aztán ha vége az evésnek,anyuka mosolyogva a kezükbe nyomja az uzsonnát-amire senki fujjog, mondván, hogy ezt úgysem eszi meg- és könnyes szemmel integet az ajtóból utánuk, hiszen már előre hiányoznak.

Idén a május egy kicsi áprilist játszik, nem? Legalábbis, ami az időjárást illeti. Amikor már megörülnénk, hogy végre itt a majdnem-nyár, akkor újra szakad az eső, vehetjük elő a gumicsizmákat, kabátokat, és egy kis pocsolyában ugrálás után nézhetjük szomorúan a kertet, a parkot, ahova megint nem tudunk kimenni. Azért, hogy bent is szórakoztatóak legyenek ezek a délutánok, hoztunk nektek pár ötletet olyan fejlesztő, mozgást igénylő játékokról, amiket kint is, bent is lehet játszani. 

Előtted van a kép, ahogy a kisgyerek szégyenlősen, de rettentő izgatottan odaadja az anyák napjára készített meglepetését? Amivel dolgozott, ami fontos neki, szíve-lelke benne van? Ugye, hogy ez az ajándék akkor is mindennél többet ér, ha sima összeragasztott papírokból áll? Egyszerűen azért, mert tudod, neked szánta, neked készítette, hogy téged boldoggá tegyen vele. Nem más rajzolta meg helyette, nem ment el megvenni, az egész az ő kis munkája. Te pedig elteszed a többi kincs közé, néha előveszed, és biztos, hogy mindig jókedved lesz tőle. Vagy elsírod magad rajta, ki-melyik típusba tartozik. 

Vannak szülők, akiket a hideg ráz a zsúrok gondolatától is, és vannak a rajongók, akik, ha tehetnék, minden hétvégén ünnepelnének valamit, lehetőleg minél több gyerekkel maguk körül. Szerencsés esetben az egy háztartásban élők nagyjából egy véleményen vannak a kérdésben. Kevésbé szerencsés esetben egyiküknek biztosan vannak nehezebb pillanataik.

Mindannyian félünk. Van, amitől jogosan, és van, ami mások számára, vagy akár saját magunknak is érthetetlen. Teljesen természetes például a haláltól, a szeretteink elvesztésétől való félelem- de kevesen értik meg, ha valaki a másik városig rohan egy béka láttán. Mégis, hiába próbáljuk meg az illetőnek elmagyarázni, hogy ez irracionális és semmi oka az aggodalomra, van, hogy a félelem átveszi az uralmat fölöttünk és nem tudunk logikusan gondolkodni.

Mindenkinek szigorúan a saját döntése kell(ene), hogy legyen, hogyan táplálja a kisbabáját. Senkit nem szabadna feleslegesen nyomasztani ezzel, mert valószínűleg egy olyan megoldást választ, ami nekik a legjobb. De ehhez az is kell, hogy az emberek tisztában legyenek azzal, pontosan miért jó az anyatej, vagy miért jó a tápszer. Mert mind a kettőnek van pozitív és negatív oldala is, összegyűjtöttünk nektek párat- de szeretnénk hozzátenni, hogy minden pontot biztosan egyszerre sokan meg tudnak cáfolni, mert egyik sem igaz mindenkire!

Egyre több helyről halljuk mostanában, hogy „a gyerekek megőrülnek otthon”, „bezzeg az oviban egy tündér, itthon pedig mintha nem ugyanaz lenne” (erre egyébként 10-ből 9-szer az a válasz, hogy ez szuper, mert otthon kiadja a feszültséget..ami egyrészről persze, szuper, másrészről viszont inkább ne beszéljünk róla).

A világon manapság annyi mindenből van túl sok, hogy nézni is fárasztó, nemhogy választani. Ha elmész bevásárolni, legalább tízféle van mindenből. Vagy inkább több. Nem azt mondjuk, hogy bezzeg amikor úgy mentél be egy boltba, hogy te most mosóport veszel, és megvetted A mosóport-az egyetlent, ami volt- az jobb volt, nyilván nem, de az sem normális, ami most van. Olyan érzés, mintha rád akarna esni a rengeteg dolog, amik közül választani kell. És minden sarkon ott a csábítás, hogy vegyél még, még valamit, ami ugyan addig eszedbe sem jutott- de hát olyan jól néz ki, egyszer majd jó lesz.

Persze attól, hogy új naptárt kellett venni, még nem változtak meg egy pillanat alatt a dolgok, de mégis van egyfajta frissesség, megújulás iránti nagy vágyakozás a levegőben- akkor is, ha amúgy a január nem a legpörgősebb hónapok egyike. Általában nem sok mindent lehet a farsangon vagy a tavaszon kívül várni ilyenkor, de most talán mégis. Várjuk, hogy újra azzal találkozzunk, akivel csak szeretnénk, újra oda mehessünk, ahova csak szeretnénk. Most álljunk mindenhez pozitívan, és képzeljük el, hogy ez nemsokára tényleg eljön. Muszáj lesz neki.

Biztosan mindenkinek van gyerekkorából legalább egy olyan mese, mesekönyv, film emléke, aminek ha csak meglátja a borítóját, meghallja a zenéjét, rögtön érzi mellé a karácsony összes illatát is. Nyár közepén éppen úgy, mint decemberben. Kevés meghittebb, jobb dolgot tudunk annál elképzelni, mint úgy várni a karácsonyt, hogy előkeressük a kedves, megszokott meséinket, könyveinket, és minden nap velük hangolódunk az ünnepekre. 

 

Tudatos vásárlónak lenni nem könnyű-legalábbis először biztosan nem az. Bárhova nézünk, az arcunkba világít egy hatalmas reklám, ami azt ígéri, ebben a boltban MINDEN a legjobb áron kapható! 

A naptár formájára, arra, hogy miben kapják meg a gyerekek az aznapi apróságot, millió variáció létezik. Készíthettek ti magatok anyagból 24 kis zsákot, amit fellógattok akár a falra, akár fényfüzérre, vehettek 24 fiókból álló, már kész naptárat, nagyobbaknak 24 boríték is nagyon jól nézhet ki- a lehetőségek tárháza tényleg szinte végtelen. Mi abban szeretnénk segíteni, ötletet adni, hogy mik kerüljenek ezekbe a zsebekbe, pakkokba.

ELŐSZÖR IS SZÖGEZZÜK LE: ATTÓL, HOGY ESIK AZ ESŐ VAGY HIDEGEBB VAN, EGYÁLTALÁN NEM KELL FOLYAMATOSAN BENT LENNI. AHOGY AZ ANGOLOK VAGY A KANADAIAK IS MONDJÁK: NINCS TÚL HIDEG IDŐ, CSAK NEM MEGFELELŐ ÖLTÖZET.(MONDJUK OTT MIT IS MONDHATNÁNAK UGYE..) EZZEL SOKAN TUDNÁNAK VITATKOZNI, TÖBBEK KÖZÖTT AZOK, AKIK SZERINT 20 FOK ALATT MÁR MEGFAGY AZ EMBER, DE ALAPVETŐEN IGAZ. AMI PEDIG A LEGJOBB BENNE, HOGY BIZONYÍTOTTAN EGÉSZSÉGESEBBEK AZOK A GYEREKEK, AKIKET HIDEG, ESŐS IDŐBEN IS KIVISZNEK, MINT AZOK, AKIK BENT VÉSZELIK ÁT A TELET.

Épphogy vége van a nyárnak, még a fürdőruhák sem száradtak meg talán teljesen, még kint kávézunk a teraszon, mert élvezzük a napsütést- de a boltokban a napernyőket évek óta a mikulás csokik váltják le, mintha nem lenne átmenet. Pedig dehogy nincs, szerencsére a nyár és karácsony között történik még valami nagyon szép-az ősz. Amikor is van egy, itt nálunk viszonylag újabb ünnep, ez pedig a halloween.  Az utóbbi években Magyarországon is felfedezték,  addig főleg az Egyesült Államokban, illetve a többi angolszász országban tartották meg október 31-én. 

 „CSAK AZ EMBER KÉPES ARRA, HOGY KIVÁG EGY FÁT, ABBÓL PAPÍRT KÉSZÍT, HOGY RÁÍRHASSA: VÉDJÜK A FÁKAT.”

„Ha intelligens gyereket szeretnél, mesélj neki tündérmeséket. Ha még intelligensebbet szeretnél, mesélj neki még többet.”

Ezt persze el lehet mondani nagyjából bármelyik évszakról, mindegyiknek megvan a maga bája és mindegyikben van valami, amit a többiben nem találunk meg-de a nyárban van egyfajta könnyedség, gondtalanság, amit egész évben keresünk és várunk. Az emberek lesülve kedvesebbek és vidámabbak- ez tény.

A baba első találkozása a hintával meghatározó élmény, ezért nagyon fontos, hogy tudatosan és a megfelelő időpontban tegyük azt.

Ha van a világon valami, amivel nagyjából mindenki egyetért, az ez: semmi nem annyira fontos, mint a gyerekeink egészsége, épsége, testi, lelki jóléte. A legtöbb szülő bármit odaadna bármikor ezért. 

 

Amikor az ember rájön, hogy kisbabája lesz, még a legfelkészültebbeket is elkezdik folyamatosan meglepetések érni. Rájössz, hogy amit a terhességről,  gyerekekről, gyereknevelésről tudtál, az nem is úgy van. Aztán kiderül, hogy mások szerint mégis úgy van.

Apa, Téged ünneplünk ma.

 

Nekünk a gyereknapról általában a vattacukor, a körhinta, a túlárazott célbadobó- ahol nagyjából lehetetlen bármit is nyerni- vagy a zenés kisvasút jut eszünkbe. Több száz programmal készülnek a kicsiknek minden városban, akik amikor rájönnek, hogy a gyereknap egy létező, hivatalos dolog- pedig egészen odáig is sejtették, amúgy is minden nap és minden perc róluk szól- onnantól úgy számolják vissza a napokat, mintha újra karácsony lenne. Hiszen papírjuk van róla, aznap nekik ajándék, vidámpark jár. A szülők fejében is hasonló gondolatok vannak, szerintük is nagyjából minden nap minden perce a gyerekekről szól, és nem mindig értik, ezt miért kellett hivatalossá tenni.

Egy gyönyörű három gyerekes édesanya nyit ajtót, karján egy kis tündérrel, aki most lesz két éves.  Sallai Edina 2016 nyarán látta meg először az ADAMO hintákat. Ekkor volt várandós a második gyermekével. „A nagylányunk osztálytársánál voltunk, akinek az egy éves kistestvére boldogan kidugott lábacskákkal ringatózott egy hintában. Az édesanyja észrevette, hogy nagyon „szemezek” azzal a hintával, majd megjegyezte: „Rendkívül jó hatással van a baba fejlődésére!” 

Kezdek rájönni, hogy miért vagyok egész nap Anyával. Nélkülem rettenetesen unatkozna, ahogy látom, ha én nem mutatok neki trükköket, csak ül és néz maga elé. Ezt azért nem hagyhatom.

Dr. Homicskó Krisztinát kérdeztük miben és hogyan segített neki és babáinak az Adamo hinta.

Egy vidám szőkés kisfiú szalad felém, ő Peti, akinek édesanyját Dr. Homicskó Krisztina belgyógyászt kérdeztük az Adamo hintáról.

A születést követően nagyon jó a központi idegrendszerre kifejtett fejlesztő hatása!” – mondja Krisztina, aki a kisfia születése után ismerkedett meg az Adamo Babahintával 2016-ban. 

Csak néhány nap és itt a Húsvét! A legtöbben otthon vagyunk, így lehet, hogy csendesebb és meghittebb lesz az ünnep, mint eddig valaha, de a készülődés öröme a miénk! Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk nektek néhány egyszerű, de jópofa csináld magad játékot, amiben a család apraja nagyja is részt vehet! Jó időtöltést kívánunk nektek!